Dobrý den, mám zakoupenou laserovou vodováhu Parkside z Lidlu včetně stativu. V bytě budu dělat sádrokartonový strop a chtěl bych vodováhu využít při vyrovnání profilů. Máte nějaké rady a tipy jak vodováhu připevnit ke stropu tak, aby mi vykreslila rovnou čáru? Když ji totiž postavím na zem a vytočím nahoru, tak laser zhasne, protože se nedokáže zkalibrovat. Děkuji za rady
Co vím, tak běžně laser používají tak, že si stanoví nějakou výšku třeba 1,5m (co povolí stativ a laser) v této udělají body po obvodu místnosti, od kterých pak odměřují výšku na UD profil.Víc s tím asi nezmůžete.
Povětšinou sádrokartonáři berou klasicky "vágrys" od zedníků (Vágrys= 0, čistá podlaha od čehož se odvíjí všechny výškové opotřeby-uložení překladů, oken dvěří sdk...)
kare
No vidíte a já měl za to, že vágrys je metr od čisté podlahy.
Souhlasím, takto jsem to dělal, když na to není speciální nivelák nebo teleskopická rozpěra. Nevýhodou laseru je jeho malý výkon. Když svítí slunce,není skoro vidět. V interiéru se s tím ještě dá, ale venku vůbec. Trochu hraní je ustálit to do vodorovna pomocí těch šroubů a pak stačí zavadit o stativ a může se to dělat znovu.
Kedze budete robit podhlad, navrtajte do stropu par dier na hmozdinky + zavitove tyce, spravite si potom z kusu dosky nieco ako krmitko pre vtacika zavesene na tyciach (stacia 3 ks) a tam polozite laser. Aj nalepene mamutom / tavnym lepidlom by mohli drzat nejake spagaty.
Sú na to špeciálne magnetické a teleskopické statívy. Ja som to minule riešil tak, že som klasický statív v zloženom stave pripevnil k teleskopickej vzpere gumicukmi.
v prvé řadě bych to vrátil a koupil si pořádný laser např. ten od Bosche a tam je pak klips, kterej se připevní na profil... tady ten Lidl laser má toleranci 0,7mm/m což je dost fušeřina
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.