Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Laserová vodováha Parkside Lidlu vs sádrokarton

Od: hanes* odpovědí: 9 změna:
Dobrý den,
mám zakoupenou laserovou vodováhu Parkside z Lidlu včetně stativu. V bytě budu dělat sádrokartonový strop a chtěl bych vodováhu využít při vyrovnání profilů.
Máte nějaké rady a tipy jak vodováhu připevnit ke stropu tak, aby mi vykreslila rovnou čáru? Když ji totiž postavím na zem a vytočím nahoru, tak laser zhasne, protože se nedokáže zkalibrovat.
Děkuji za rady

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Co vím, tak běžně laser používají tak, že si stanoví nějakou výšku třeba 1,5m (co povolí stativ a laser) v této udělají body po obvodu místnosti, od kterých pak odměřují výšku na UD profil.Víc s tím asi nezmůžete.

Povětšinou sádrokartonáři berou klasicky "vágrys" od zedníků (Vágrys= 0, čistá podlaha od čehož se odvíjí všechny výškové opotřeby-uložení překladů, oken dvěří sdk...)

kare
No vidíte a já měl za to, že vágrys je metr od čisté podlahy. *smich*

jej sorry to mi uteklo! Samozřejmě vágrys je +1metr od čisté! Prostě to beru automaticky bez přemýšlení a pak se napíše blábol!

Kare díky za opravu! *palec**pivo*

Souhlasím, takto jsem to dělal, když na to není speciální nivelák nebo teleskopická rozpěra. Nevýhodou laseru je jeho malý výkon. Když svítí slunce,není skoro vidět. V interiéru se s tím ještě dá, ale venku vůbec. Trochu hraní je ustálit to do vodorovna pomocí těch šroubů a pak stačí zavadit o stativ a může se to dělat znovu.

Trosku lepsi laser je samonivelizacny, a staci mu priblizna rovina.

Takovou věc asi tazatel má :"Když ji totiž postavím na zem a vytočím nahoru, tak laser zhasne, protože se nedokáže zkalibrovat."

hodnocení

0x

Kedze budete robit podhlad, navrtajte do stropu par dier na hmozdinky + zavitove tyce, spravite si potom z kusu dosky nieco ako krmitko pre vtacika zavesene na tyciach (stacia 3 ks) a tam polozite laser. Aj nalepene mamutom / tavnym lepidlom by mohli drzat nejake spagaty.

hodnocení

0x
Sú na to špeciálne magnetické a teleskopické statívy. Ja som to minule riešil tak, že som klasický statív v zloženom stave pripevnil k teleskopickej vzpere gumicukmi.

krtek6
hodnocení

0x

v prvé řadě bych to vrátil a koupil si pořádný laser např. ten od Bosche a tam je pak klips, kterej se připevní na profil... tady ten Lidl laser má toleranci 0,7mm/m což je dost fušeřina

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma parkside

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]