Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, majitelka si nechala udělat odpadní jímku a do té je svedena i voda z okapů. Je to panelák. Nyní ve vyúčtování po nás najednou chce platit o 20 kč za kubík navíc než to bylo před tím než si udělala jímku. Dřív byla jímka s přepadem ale tu měla na cizím pozemku a muselaji nechat předělat.
Před tím jsme platili 70kč a nyní po nás chce 92,10kč.
Jak to je? musíme platit i za vodu co teče ze střechy? to se příští rok nedoplatíme po téhle zimě.
Děkuji za pomoc.
Bohužel je to tak , ta jímka stála nějaké peníze a voda s okapu by nemá téci tam , kde chodí lidé.Do kanalizace to jít nesmí.Neptejte se mě proč , já to nevím a těžko jsem to rozdýchával.
Dobrý den.Nevím v kterém státě žijete ,ale v ČR podle Zákona o vodách dešťová voda do kanalizace patří a může.Dokonce tam kde není čistička odpadních vod do kanalizace nic jiného nesmí.
vyvážíse každý den autem o obsahu myslím že 9 kubíku. Jímka prý má 15. je to betonová jímka zasazená do díry v zemi nevím o tom že by tam nějaký přepad dělali. Přijeli usadili jímku napojili na centrální odpad z domu a zasypali hlínou a odjeli.
verno, to Vás lituji, to je pálka za odvoz vody do čističky. Bohužel, musíte se domluvit s majitelkou o výši ceny. Nejde jiné řešení? co sousedi, jak to mají?
no to půjde asi těžko majitelka by byla nejraději aby jsme se všichni odstěhovali a barák asi spadnul. Tu jímku udělala až když jí majitel pozemku kde stála původní v které byl přepad udělán k soudu. Ostatní sousedi jen nadávají a platí. Ono je to těžké když nemáte možnost jít nikam jinam. Říkají že máme být rádi že máme kde bydet. Ano s tím souhlasím ale zase nemusí to být za každou cenu. Třeba mě zatéká do bytu a mjitelka jen podotkne že to je strašné ale že se s tím dá něco dělat až na jaře. Jenže mi to už říkáně kolik let.
Je možné , že je na světě nový zákon ale když jsme to řešili tak nám tvrdily , že to zatěžuje čističku a tato voda nebyla zpoplatněna a tak se stalo , že odpadem proteklo více vody než bylo zaplaceno.Proto vymysleli zpoplatnění dešťové vody dle velikosti střechy.Co bylo po té již nevím neb domek dostala mladá a tak tyto radosti si řeší sama.
Ferdo, občan neplatí za deštovou vodu.
Pokud se mnohu někdo nesouhlasí, prosím, dodejte právní předpis.
Já nevím zda někdo platí nebo neplatí , přestalo mě to zajímat ale je pravda , že s tímto nesmyslem přišla obec někdy kolem roku 2000.Snažili se nám namluvit , že voda která spadne na naší střechu zatíží obecní pozemky . Tak jsem se ptal budu - li muset platit když střechu sundám a oni se se mnou odmítli bavit.Tak nevím. Pro milancukrar dělala to obec a byl to stejný nesmysl jako daň s cigaret prodaných v hospodě .Tam byla daň obci a další daň státu.Oni vždy budou zkoušet co občan vydrží.
ferdo, souhlasím, taky si říkám, že občas někdo něco plácne a čeká se na to, zdali si to necháme líbit.
Nebo je to tím, že již toho hodně pamatujeme.
nejsem odborník na vodu, ale já mám vodu do kanalizace a neplatím,
u druhého objektu mám kvě kanalizace, jednu deštovou a druhou záchodovou. Platím jen za záchodovou odpadní podle kubíku pitné vody.
Nikoliv za dešťovou. Jak to víte že je to za déšť.
Neplatíte náhodou vodné a stočné?
Ano platíme vodné i stočné. Vodné je 38,10kč to se platí vodárně a majitelce za vývoz jímky 92,10kč. Cena se zvedla o 20 kč až po sprovoznění jímky u domu.
Máte jedinou možnost - zeptat se na příslušném vodoprávním úřadu, jestli je možné udělat vsakovací jímku pro dešťovou vodu a tu případně realizovat. Jinak skutečně jediná legální možnost je ta jímka a vývoz na čističku. Přitom ne každá čistička to bere a proto je to tak drahé. Dokonce bývají ceny vyšší, než těch cca 800,- za vývoz 9kubíků. Musím vás také upozornit, že ta nádrž stála rozhodně desetitisíce, které ta vyděračská majitelka z vašich nájmů a poplatků za chvíli nenaspoří.
no vzhledem k tomu že má zhruba 450 000 ročně jenom z nájmů a za 10 let tu pozu udělala tuto jímku a vymalovala chodby to docela jde. Tak si nemyslím že to je nějaká chudinka.
Tak u paneláku stála ta jímka víc. Taky ten panelák asi musela zaplatit. Ale k věci - přepad z jímky už dneska nikdo nepovolí. Buď oddělit dešťovku, nebo platit.
no tak ten panelák dostala v restituci místo nějakýho pozemku.
Ale to je jedno jen mi šli o to jaestli není nějaká jiná možnost a asi není.
verno, vodné a stočné vodárně, takže kanalizace tam je, ale splašková, nikoliv deštová?
do doby jimky to teklo kam?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.