Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výměna celé kliky u dveří

Od: pavlinaq odpovědí: 7 změna:
Dobry den, potřebovala bych poradit chtela jsem vyměnit kliku a zámek u stejných dveří ze kterých se vysypalo sklo. Všechny šroubky mám vyndane a přece jenom klika nejde oddělit a vytahnout ani přes hrubou sílu.
Poradite mi prosím?

Výměna celé kliky u dveří
Výměna celé kliky u dveří #2

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Ze spodu kliky bude zřejmě červík, který fixuje kliky ke čtyřhranu

hodnocení

2x

Ze spodu kliky bude cervik na maly plochy sroubovak, ten povolte nebo vysroubujte.

...častěji však bývá na imbusák, že... ;)

rdarh
hodnocení

2x

Musíte vytáhnout rukojeti. Jedna strana kliky má zespodu šroubek, vyšroubovat, odtáhnout od sebe obě rukojeti.

pavlinaq
hodnocení

Moc dekuji! Ten doma nemam, tak budu pokracovat zitra, dekuji!

hodnocení

0x

Tady je fotka stejné kliky ("akorát ve zlatě")

Jedna z klik má v sobě "červík", pravděpodobně na imbusový klíč (starší klilky na malý šroubovák). V některých případech může být i z druhé strany kliky. Červík stačí povolit, není nutné ho vyšroubovat celý (jinak ho na 90 % ztratíte *smich*).

Výměna celé kliky u dveří #3
pavlinaq
hodnocení

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]