Zdravím. Přemýšlíme, kam dát krbovou vložku tak,aby se prikladalo z nakreslené místnosti (5x5m) a vytápělo jak tuto místnost, tak i ložnici. Představa je taková, že ta vložka bude obložená od podlahy po strop zelenými kachlemi. Bohužel mi jako nejlepší místo vychází zóna bohatství, což může být dle feng shui problém. Trochu nám to zachraňuje venkovní komín a zelené obložení. Další problém máme se dveřmi do zadní zahrady - kam by bylo nejlepší je umístit? V zadní části zahrady je dřevník, takže nejjednodušší je mít někde tím směrem dveře. A poslední problém s okny. Stěna u hlavního vchodu bude plná velikých oken (je to strana na jih,takže nám v zimě pomůže s topením) - to ale znamená,že by stěna do zadní zahrady měla být zcela bez oken. V tom případě bude nad stolem pro posezení tma. Ale protože tam je zóna vztahů, vychází mi tam sezení nejlépe. Je tu někdo,kdo by mi dokázal poradit s rozložením místnosti?
Náhodou, sice je to celkově snůška krav.n, ale jádro má dobré. Vlastně musí mít, aby se alespoň někdo chytil. Například, že nejdůležitější místnosti v domě jsou ložnice a kuchyně, a že ložnice by neměla sousedit s koupelnou. Kdo má doma hodinu se koupajícího puberťáka, který se navíc zdržuje v koupelně v úplně nesmyslných časech, mi dá za pravdu. Ten zbytek je taková rádoby věda, aby se chytli moderně vzdělaní zoufalci, kteří jsou schopni uvěřit čemukoliv, co považují za módní tradice, a zaplatili za to. Já bych si zkusil test s květinami. Dejte si do zóny bohatství kytku a když se během jednoho měsíčního cyklu skutečně dostaví pozitivní změna ve vašich financích, budete mít dost peněz, takže klidně budete moci realizovat přestavbu topení. Pokud ne, feng shuei u vás nefunguje a klidně si tam postavte třeba kotelnu. Mimochodem, co říká ta pavěda o umístění věšáku a botníku v chodbě? Nemají být náhodou skryté tak, abyste je v chodbě neviděli? Nemáte to tedy beztak špatně?
Docela dobrý nápad vyzkoušet ty zóny s kytkama, případně se zvířatama, psi kočky i např. andulky jsou citliví na geopatogenní zony .Akorát to funguje spíš naopak - pes určí zdravou zonu a do nezdravé bych nedal postel,ale krb
vilik*
Ne, testem s kytkami je myšleno pravidlo feng shuei, že po umístění květin do zóny bohatství se do jednoho měsíce (měsíčního cyklu), zákonitě dostaví finanční zlepšení. Proto test navrhuji, ať si to zkusí a když nezbohatne, feng shuei nefunguje. Dokonce někteří šílenci doporučují střídat 2 květiny, pokud v zóně nemají dobré podmínky, aby měly čas se zotavit na lepším místě.
Viliku - "že ložnice by neměla sousedit s koupelnou." Koupelna vedle ložnice byl můj sen, který se povedlo realizovat až před pár lety, vřele to doporučuji a s Váma trochu nesouhlasím. Trochu proto, že to není jediná koupelna v domě...
No jo ale nemáte to podle feng shui. Že je to praktické je věc jiná(asi jako ten chcíplý pes)
vilik*
Pánové, koupelna vedle ložnice byla také můj sen, dokud jsem ho nerealizoval. Dlouhá sprcha hned za zdí, když máte trubky ve zdi hned za postelí za hlavou, je nezapomenutelný zážitek. Zvlášť když máte každý v rodině trochu jiný režim a chodíte dost často spát každý v jinou dobu. Přemýšleli jsme o druhé koupelně, zrovna včera jsme řešili, jak náročné by bylo napojení na stávající odpady, aby vyšel spád, zvláště s ohledem na trubky vytápění, ale shodli jsme se, děti už s námi za chvíli asi nebudou chtít bydlet a pro nás dva už se moc nevyplatí draze měnit dispozice, když jsme to vydrželi 20 let. I proto bych lidi, kteří přemýšlí ve středních Čechách nad údajně tisíciletou čínskou moudrostí, aniž by si uvědomili, že se ti lidé například tehdy koupali někde v kádi nebo v potoce, a jiný jim na to prodá drahou příručku, protože nic jiného se mu nechce dělat, poslal kamsi.
Dobrý den, jistě přesně poradí někdo jiný, ale já jen vyslovím myšlenku, že aplikovat asijské Feng shui na českou domácnost bude oříšek. Což přesvědčit věřící manželku, aby to nepřeháněla a byt si nechala zařídit "po česku"? Zdravím!
P.S. Předpokládám, že tuto myšlenku (zařizovat byt dle Feng shui) propaguje hlavně Vaše žena.
doplněno 23.05.21 14:49:
shaleman - tak to je smutné. Není nad to mít partnerku normální.
shaleman*
Ano a jakožto správný manžel se snažím vymyslet nějaké praktické řešení pro uspokojení obou
Instalujte kotel venku na dvoře jak to dělají v USA, nemusíte řešit vnitřní zóny, nemusíte stavět komín,nebude uvnitř zakouřeno při přikládání, budete to mít blízko pro dřevo.
Zdravím. Nerozumím vašemu dotazu ani technicky, ani prakticky. 1) Zplodiny vždy musí odcházet do komína. Pokud nemáte víc komínů, volba je víceméně jasná. 2) Máte zjištěno, jak výkonnou krb. vložku máte, jaký k ní musí být "pohon", aby vám dostatek ohřátého vzduchu cirkuloval tak, aby se dostatečně vyhřály obě místnosti? A ještě trocha vlastní zkušenosti. Taky jsme chtěli, aby nám krb. vložka vyhřívala nejen obývák (kde stojí), vedlejší místnot a přilehlou halu. Rozvody jsou ok. Vložku máme se skleněnou "vzhůru zajížděcí" přední stěnou, aby mohlo být ohniště i volné. Řeknu vám, že není nic krásnějšího, než sedět v obýváku, koukat do ohně a užívat si přímé teplo a praskání dřeva. Daň tomu je ta, že se musí vstávat z křesla a regulovat oheň => přidávat a ubírat tah, ve vhodnou chvíli přikládat (rychleji či pomaleji hořící dřevo). Sedíme u toho a jsme vstávat líní. A už vás vidím, jak (od fotbalu?) co chvíli vstáváte a chodíte přes 2 místnosti k "ohništi"a potěšení z ohýnku nemáte žádné. No a nakonec, po několika hodinách topení se nám tak prohřejí i zdi, že krásně sálají a ve skutečnosti jsou to ty stěny, které nám vyhřívají, a to i místnost o patro výš. A až vyřešíte účelně technické věci, tak řešte feng sui. Ida
Položte si otázku, jaký účel to všechno má? Umístit sezení směrem ke vchodovým dveřím a mít bokem krb? To bude nějaká čekárna pro zákazníky, kterým se bude na chvíli čekání zpestřovat život koukáním se do strany do krbu? K tomu všemu bude koukat na pračku v rohu?
Pokud chcete poslouchat praskání krbu, dejte si do ložnice LCD a pusťte program s krbem. Vyjde to zvukově na stejno. Teplo zajistí peřina
a propos... krb je silný prvek a vy ho chcete do zádveří? Obvykle se dává do obýváku, kde se z něho těší všichni, protože se tam většina rodiny setkává. Vypadá to, že jste zacyklení v nesmyslech a dáváte věci tam, kde nemají užitek
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.