Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Napouštěcí ventil WC - drnčení při napouštění

Od: vitovec® odpovědí: 4 změna:

Nový napouštěcí ventil se spodním připojením AlcaPlast A17 během napouštění vody poměrně silně drnčí. Vršek - hlava s ventilem vibruje. Těsně před uzavřením se "zklidní". Je to vlastnost nebo vada? Mám obavy, aby se chvěním a vibracemi plast časem někde "neupajtloval" a nedošlo k vodní havárii.

V návodu k montáži výrobce připouští "mírné zadrnčení při uzavírání", které má zmizet s "postupným odvzdušněním ventilu". Tady to ale funguje přesně naopak. Drnčí /silně/ na začátku a v průběhu napouštění, při uzavírání drnčení přestane. Postupné odvzdušnění se nekoná.

Má zde někdo nějakou zkušenost s tímto ventilem? Poraďte co s tím!

Napouštěcí ventil WC - drnčení při napouštění

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Zkuste stahnout prutok na rohacku a zkontrolujte svislost namontovaneho ventilu v nadrzce. S timto typem ventilu problem nebyva, pripadne zkuste jiny kus nebo jineho vyrobce ventilu. S timto problem nebude, ma tichy chod koupelny-sen.cz/...

hodnocení

3x

Ked skusite rohovym ventilom zaskrtit prietok do wc, robi to tiez? Skuste sa pohrat s nastaveni ventilu pred WC.

hodnocení

3x

dĚLÁ TO VELKÝ TLAK vody, takže přiškrtit roháčkem. Vadný díl to není

hodnocení

Dobrý den! Děkuji za rady, přiškrcení průtoku pomohlo, již to napouští klidně, ventil nevibruje. Výrobce na průvodní dokumentaci uvádí tlak vody v rozsahu 0,5 - 0,8 Mpa. Podle údajů výšek vodojemu a domu odečtených z mapy zde máme tlak vody max. 0,4 Mpa, tedy nižší než uvádí výrobce. Nechal jsem se tím zmást a možnost, že je problém s drnčením spojený s vysokým tlakem vody jsem vyloučil a zaměřil se na to, že je to způsobeno spíše nízkým tlakem, nebo podle výrobce špatným odvzdušněním.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]