Nejste přihlášen/a.
Nový napouštěcí ventil se spodním připojením AlcaPlast A17 během napouštění vody poměrně silně drnčí. Vršek - hlava s ventilem vibruje. Těsně před uzavřením se "zklidní". Je to vlastnost nebo vada? Mám obavy, aby se chvěním a vibracemi plast časem někde "neupajtloval" a nedošlo k vodní havárii.
V návodu k montáži výrobce připouští "mírné zadrnčení při uzavírání", které má zmizet s "postupným odvzdušněním ventilu". Tady to ale funguje přesně naopak. Drnčí /silně/ na začátku a v průběhu napouštění, při uzavírání drnčení přestane. Postupné odvzdušnění se nekoná.
Má zde někdo nějakou zkušenost s tímto ventilem? Poraďte co s tím!
Zkuste stahnout prutok na rohacku a zkontrolujte svislost namontovaneho ventilu v nadrzce. S timto typem ventilu problem nebyva, pripadne zkuste jiny kus nebo jineho vyrobce ventilu. S timto problem nebude, ma tichy chod koupelny-sen.cz/...
Dobrý den! Děkuji za rady, přiškrcení průtoku pomohlo, již to napouští klidně, ventil nevibruje. Výrobce na průvodní dokumentaci uvádí tlak vody v rozsahu 0,5 - 0,8 Mpa. Podle údajů výšek vodojemu a domu odečtených z mapy zde máme tlak vody max. 0,4 Mpa, tedy nižší než uvádí výrobce. Nechal jsem se tím zmást a možnost, že je problém s drnčením spojený s vysokým tlakem vody jsem vyloučil a zaměřil se na to, že je to způsobeno spíše nízkým tlakem, nebo podle výrobce špatným odvzdušněním.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.