Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
Dostal jsem za odvoz myčku nádobí Beko dsn 6840 fx extra s tím,že nemyje a je vadné "ostřikovací" čerpadlo.
Byla na chalupě a majitel se domníval, že čerpadlo odešlo proto, že jim občas v chalupě klesne teplota pod nulu a že tak odešlo mrazem.
Odstrojil jsem plechy a zdá se mi,že oběhové čerpadlo je ůplně zticha. Vymontoval jsem ho,ale nevypadá nikterak poškozené a tak nevím, co by na něm ten hypotetický mráz měl zničit.
Nevím ale jak ho otestovat, aniž bych na slepo objednal nové.
Nemáte někdo zkušenost? Tenhle typ elektroniky běžně neopravuji a tak nemám potřebné zkušenosti.
Nebo zda není možné,aby vlivem mrazu odešlo spíš něco jiného, logicky znějícího?
Myčka napustí a pak je zticha. Vypouštění také funguje.
Přikládam fotku čerpadla.
Děkuji
Typ čerpadla je 1761600100
Třeba to ještě někomu pomůže. Jedná se o BLDC motor. Pro rozběh čerpadla, je nutné připojit 230V (pozor životu nebezpečné!) a na druhý konektor přivést PWM signál. Vstup má optočlen. Nutné si proměřit, kde bude GND a kde signál. Pak stačí malé arduino a 4 řádky kodu. Do série se signálem 1k odpor. Hodnotu pwm cca 30. Čerpadlo by se mělo s postupnout akcelerací rozjet.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.