Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak na zjednodušenou dokumentaci stavby. Pasport stavby

Od: tina* odpovědí: 4 změna:
Poraďte jak na zjednodušenou dokumentaci ke garáži. Musí vyhotovit pouze odborník?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

krtek6
hodnocení

0x

Ne, nakreslit to může kdokoliv kdo rozumí stavařině a ví co taková dokumentace má obsahovat a jak se kreslí. Štempl pak na to musí dát odbordník...

Pokud se nic nezměnilo tak před 3lety jsem to kreslil sám a odevzdal bez razítka. Stačí jim rozměrovy plán. Ne stavební plán.
krtek6

tak to by měli toho kdo to schvaloval vyrazit na hodinu..protože každej výkres musí kreslit člověk s patřičným vzděláním nebo informacemi...nejde odevzdávat omalovánky..nedávno jsem taky jednu dokumentaci kreslil..a musel jsem mít štempl od kolegy...

hodnocení

0x

Rozumím tomu tak, že odborník je každý, který si troufne a umí to nakreslit tak aby to vyhovovalo stavebnímu úřadu. Pokud jste odborníkem myslel autorizovaná osoba s kulatým razítkem, tak to být opravdu nemusí.

Oficiální stanovisko zde:

Pasport stavby může zpracovat v podstatě každý, protože pasportizace staveb není vybraná činnost ve výstavbě jako například projekt domu pro stavební povolení, a zákon neukládá, kdo by jej měl vypracovat. Nemusí být tedy zpracován autorizovanou osobou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]