Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zpětná klapka EUROPA

Od: ajvn® odpovědí: 7 změna:

Mám opakovaný problém se zpětnou klapkou ve studni - netěsní. Mám tam momentálně 1 coulovou klapku EUROPA. Zajímalo by mě, jestli je to dobrá kvalita a mám jen smůlu na vadný kus nebo případně jakou značku byste mi doporučili.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Dolezite je, aby klapka bola celokovova. Ziadne plastove diely, tlakove razy to rozbiju rychlo, najma ked je nadtym par metrov vodneho stlpca.

kenav
Kovová je rozmlacena mnohem dřív než ta plastová,jedině co vydrží je gumová koule ale to by jsi si musel vyrobit
hodnocení

Už jsem si našel řez klapkou, je tam gumové těsnění, asi je po smrti. No když už to musím vytáhnout, dám novou, nechce se mi hrát s rozebráním té staré.

Tlačí-li čerpadlo do dlouhého potrubí tak pomůže po trase dát ještě jednu klapku popřípadě malou tlakovou nádrž, na zpětné klapky nepůjdou velké rázi.
Lepší než celomosazna klapka mne nenapadá.

111®
hodnocení

0x
Máš tam koš, tak proč klapka ještě
hodnocení

Protože je za ní ponorné čerpadlo

111®
hodnocení

0x

Aha takže ponorka, ne koš. No ona vadná být nemusí ta klapka, stačí aby čerpadlo nasálo písek. Když už to bude venku klidně vyměňte , ale na tu původní koukněte,než ji vyhodíte.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]