Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Na jakém principu zvyšuje tento nástavec na hadici tlak vody?

Od: bohumil® odpovědí: 19 změna:

V nabídce jsem našel "Nástavec Water Jet, který promění hadici ve vysokotlakovou vapku", za 499,- Kč. Zajímalo by mne, na jakém principu tento nástavec zvyšuje až 6 x tlak vody, na údajný maximální tlak 1,2 MP (12 barů), z přivedeného minimálního 0,2 MPa (2 bary). A máte s tímto zařízením někdo zkušenosti? Díky za reakce.

bezva-slevy.cz/...

doplněno 21.05.21 16:28:

Díky za všechny reakce. Na základě Vašich příspěvků se mi potvrdilo, co jsem se domníval. Proto jsem takto otázku formuloval. Zkrátka fyzikální zákony platí a prodejci "klamou".*smich* Tímto dále považujte otázku za uzavřenou.*mir*

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

8x

Možná se pletu, ale tlak se tímto způsobem zvýšit nedá. Ta tryska jen usměrní proud vody do tenkého paprsku a zvýší tím rychlost proudící vody. To má za následek větší účinost paprsku.

Důvěru v podobné výrobky ztrácím, když se pod nabídkou dočtu informaci že "Skladem poslední kusy! Téměř vyprodáno! "

Prodejce tím dává jasně najevo, že o výrobek není náležitý zájem a že toho má plné sklady ;). Klidně se vsadím, že tam stejná informace bude i za měsíc (za dva...). Za 2 stovky možná dobrý.

jericho
hodnocení

4x

Podle mě leda na stejném principu jako když vezmeš normální hadici a dáš tam prst a jen trochu díru aby tekla voda a místo čůrku najednou bude stříkat

makk
hodnocení

3x

Celkový tlak zvýšit nejde, lze jen měnit statický na dynamický a naopak. takže celý zázrak spočívá v tom, že se snaží o laminární proud s co nejmenším průřezem, tím se dosáhne co největšího dynamického tlaku. Tedy stejný princip, jako když konec hadice zaškrtíte palcem.

hodnocení

2x

Vodní trkač? Muselo by se vědět, jaký je vnitřní mechanismus. http://cs.wikipedia.org/wiki/Vodn%C3%AD_trka%C4%8D

doplněno 19.05.21 20:07:

Dle videa, neužitečné - useless - doing nothing .

Trkač to určitě není. Ten sice dokáže udělat dost velký tlak, ale drtivá většina vody se spotřebuje na samotný pohon trkače.
Na Kozákově zásoboval trkač vodou jak turistickou chatu, tak i vojáky. Mnoho desítek let. Až při poslední rekonstrukci byl nahrazen elektrickým čerpadlem.
Protekl tak kýbl vody, než to jednou trklo. A do nádrže nahoře přitekla tak deci vody. A tak pořád dokola. Výškový rozdíl 130 metrů.

riva
hodnocení

1x

Nesmysl. Tlak nezvyšuje. Nemá jak.

mate59
hodnocení

1x

Stejnou službu udělá i zahradní postřikovací pistole s regulací prútoku za cca stovku.

A nebo palec na výtlaku hadice. Horší je to v zimě, protože palec pak zebe. Taky přemýšlím nad vracenim diplomu, když se např dočtu jak topitkem do zasuvky s příkonem cca 400 W se vytopi chata.

hodnocení

1x

Ten e-shop je plný polofejků. Prostě přeprodej předražených čínských zmetků.

doplněno 20.05.21 10:25:

To samé na Ali za 130 Kč.

anonymni357
hodnocení

1x

Maximalni tlak v hadici,systemu je dan vlastnostmi cerpadla,nebo jineho zdroje a meri se pri UZAVRENEM stavu.Jakymkoli otevrenim se tlak SNIZI,cim vetsi vystupni otvor tim se snizi vice.Bud jste text nepochopil,nebo je to lež.

hodnocení

1x

Je to normální klamavá reklama.Tlak vody se nezvýší, jen se voda tryskou rozpráší.

kare
hodnocení

0x
V popisu je jen poznámka maximální tlak 1,2MPa.
Nikde se v popisu produktu nepíše o tom co zde píšete Vy. :)

kepler*
hodnocení

0x

Je to přesně tak, jak píše magdon. Zvýšit tlak by mohlo jedině další čerpadlo v sérii. Tvrzení prodejce je zcestné, mohl by napsat nanejvýš, že úzký paprsek vody se chová jako kdyby měl 6x vyšší tlak..

hodnocení

0x

Je to jen sada koncovek na různé hadice a tryska s kohoutem. Tlak to nezvyšuje. Ne, že by to nešlo, ale tohle ty neumí.

hodnocení

0x

Fyzikalne nemozne bez cerpadla. Zvysit mozno len rychlost prudenia zmensenim prierezu.

hodnocení

0x
Z popisu som pochopil, že max. 1,2 MPa prežije bez ujmy (maximalny tlak), nie, že ho vyrobí.
Video je tiež zavádzajúce. Tvrdí, že zmenšením priemeru sa vo vode tlak zmení. To je síce pravda, ale čo nezvládli vysvetliť je to, že sa ten tlak zníži - viď. Bernoulliho rovnica. :)
Ono v podstate ide hlavne o množstvo vody a jej rýchlosť v mieste pôsobenia.
O moc lepšiu službu ako prst na hadici to neurobí. Ten kohút a predĺžená trubka sú fajn, pretože prúd v plnej sile dostanete bez námahy do blízkosti čisteného miesta. Cena mi príde trochu prestrelená.

hodnocení

0x

Představte si to tak, že v kapalině platí zákon o zachování energie, to znamená, že pokud chci vyšší tlak, musím zvýšit rychlost proudění malým průměrem trysky na úkor množství. Pokud chci větší množství vody, znamená to menší rychlost proudění,nižší tlak a větší průměr trysky.

Všechny ty zákony Bernouliho rovnice,Toricelliho zákon a pod se zabývají prouděním vody v nádobách (tedy tlakem uvnitř), tedy ne tím, co se stane po opuštění vody z nádoby(hadice nebo trysky). Tady si musíte vystačit se selským rozumem.

Závěr: Tímto výrobkem získáte přístroj na čištění maximálně zubní protézy. Čistit tím auto je opravdu nadnesené a bude to pro trpělivé. Ruční porofi myčky aut je jiná liga a i jiný princip

hodnocení

0x
O zvýšení tlaku vody jsem v popisu nic nenašel a samozřejmě to ani není možné.
Nicméně z prodávat obyčejný kulový ventil, gumový grip a 50cm trubičky za 499Kč, to je umění samo o sobě, to musím uznat.

Tomuto umění se říká česky zlodějna*cert*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]