Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kálení psů u mého plotu

Od: marti* odpovědí: 25 změna:

Bydlím v řadovém rodinném domku. Okolo chodí pejskaři se svými psy. U plotu mám túje a všichni psi se tam zastaví, vymočí a případně vykálí. Páníčci jen stojí a čekají až jejich miláčci vykonají svou potřebu. Nikdo po nich neuklidí. /Keře mám již od moči dole spálené a plot obehnaný hradbou z ho.en...taky nic moc!/ Na upozornění nereagují a pokud ano, tak sprostě. Poradí někdo, co se s tím dá dělat. Nechci mít před "prahem" veřejné psí WC. Děkuji.

25 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

madla*
hodnocení

5x

To je nekonečné téma - majitelé psů a neuklízení po nich, zvlášť teď, když taje sníh je to lahůdka.*blee*

Já bych vzala foťák nebo kameru a ty psi při konání potřeby i s jejich páníčky bych vyfotila nebo natočila a páníčkům sdělila, že , že tuto dokumentaci předám městskému úřadu nebo městské policii. Protože ve většině případů obce upravují vyhláškou, že majitelé jsou povinni uklízet po svých psech, jinak jsou pokutováni (samozřejmě musí být přistiženi při činu). Netroufám si odhadnout, jestli by bylo možné s něčím takovým na úřadě argumentovat, ale třeba by to bylo účinné právě v tom okamžiku, kdy psi znečišťují váš plot a páníčci jen přihlížejí a neuklízí po nich. Nevěřím, že by začli uklízet, ale třeba by se odsunuli dál...

doplněno 24.02.10 11:41:

pardon - druhá věta - psy (ne psi)

marti*
hodnocení

Už jsem o tom také uvažovala...asi si budu muset vzít dovolenou a číhat ...haha... Ach jo, jak potupné ... a přitom by stačilo tak málo...trochu ohleduplnosti ze strany pejskařů!

jirbar*
hodnocení

2x

Nestavte se do pasivní role jak Vám radí "pt", spíš to co radí "madla". Jste v právu a nikdo nesmí nikomu způsobovat škodu. Ať si všichni Ti pejskaři ať si říkají "michala", "kytka", "binka", "petronell" a další dušují a vzývají Boha, že oni po svých "miláčcích" uklízí (což často není pravda) tak psa nechají vych.. na cokoliv.

Pro jehličňany to je pohroma, ba dokonce smrt. A nejen jehlíčňany a co ty fasády. Zvláště ty opatřené novou tepelnou izolací. Ty jsou přímo zelené jak se potom daří mechům.

Bude to boj. Zadokumentovat, obrátit na Obecní úřad a když to nepomůže tak soud. Dokud to alespoň jednou někdo nedotáhne do konce, tak to těm pejskařům bude pořád procházet.

binka*

Tak moment, Jirbar - jsem Binka a nejsem pejskařka. Mám ráda kočky. Jen mě štve, když někdo řekne, že doma PĚSTUJE psy, copak tu blbost neslyšíte?! Zvířata se chovají, pěstuje se zelenina a kytky. A o to mi šlo. Čtěte pořádně, než začnete kritizovat, co když mám na věc stejný názor?

jirbar*

Tak sorry, že jsem Vás zařadil do pejskařek. Jen tak mimochodem, doufám, že kočičky se drží doma. Protože mít rozhrabanou zahradu od sousedovic koček, to je stejná pohroma jako pes.

doplněno 24.02.10 13:41:

Jo a mně zase "štve", když se tady radí ať si k rostlinám přidají hlínu. Hlína je tak maximálně na cihly.

binka*

A které zvíře vám ještě vadí? Mně třeba holubi, s...u mi na auto. Co s tím?

jirbar*

Nejsem ve městě takže bez problému. Pokud jsem nyní delší dobu na návštěvě v jednom městě v paneláku kde se rozlíhá psí štěkot, tak naštěstí tady holubi neřádí.

Asi tady nejsou "přiblblí" důchodci (upozorňuji, že mně je 66), kteří nemají nic lepšího na práci, než ty holuby soustavně krmit. Radši by se mohli věnovat Universitě třetího věku, případně tady počítali domácí úkoly líným či neschopným studentům.

Takže k těm psům a kočkám (jen k těm co mi ničí zahradu) přidám maximálně ořešáky a slimáky kteří sežerou úrodu.

knopka*

Až na to že na rozdíl od holubů pes má majitele který za něj odpovídá!

binka*

On to totiž Jirbar tenkrát nepochopil, jak jsem to myslela ...;)

pt®

jibar, zlatíčko, já se nestavím do pasivní role. PT /stařenka/

doplněno 24.02.10 13:56:

jibar, ale s tou universitou třetího věku, jste si u mně šplhnul. PT /stařenka/

jirbar*

Nevidím na tom nic neobvyklého. Nemusím křížovky, nemusím čumět na hokej, je spousta činností kde se nechá mozek pěkně zaměstnat. Logika, matematika, výpočetní technika, satelitní technika. Vlastně jsou to i věci které běžně užívám. Nikdy jsem tuto techniku nestudoval a ani v ní nepodnikal.

A co se týče fyzické činnosti, s pejskem nelítám, tak až na zahradu zajdeme do tanečních kursů (nepotřebujeme to, ale jen tam se nechá tancovat). No a vymeteme všechny bály. A to jen s vidinou, že si taky někdy zatancujeme třeba jive,cha cha, samba atd.

No ale je to hrůza, zvláště v tomto městě kde právě jsem. Hudba se k naší smůle přizpůsobuje teanegerům a to jsou většinou taneční neandrtálci což předvádějí i tady v těch školních úlohách.

To u nás je situace jiná. Malé město a taneční kursy pro pokročilé (věk 35 až 70) jsou pořád narvané.

kytka*

Já nejsem také pejskařka, tak si mě už neberte do úst o to Vás prosím . Jen jsem paní radila ,když chtěla velkého hodného psa.

Tak mě prosím nechte v klidu. Nesnáším Vaše výpady. Mám ráda debatu ale z očí do očí. Což tady nelze, tak,že si to nechte, to napadání. Vím co tím vším myslíte, ale to my tady nevyřešíme. Protože 2/3 lidí po svých psech neuklízí. TEČKA KONEC.

doplněno 24.02.10 15:10:

Pro jirbar

mila*
hodnocení

2x

Zdravím, problém je mi velice známý:)) Zakupte mletý pepř a v prodyšném pytlíčku pověste v úrovni čumáčku psa (oni většinou čuchají všichni kolem země), až bude sucho, pepř nasypejte kolem dřevin. Na viditelném místě umístěte ceduličku "venčení psů zakázáno-soukromý pozemek". Pro záchranu jehličnanů zakupte sůl pro jehličnany a dle návodu ošetřte. V případě, že nic z toho nepomůže, musíte "špehovat" a opravdu to oznámit na obecním úřadě. Ovšem dojde k tvrzení proti tvrzení a výsledek bude, že jste nepřizpůsobiví sousedé. (i toto už mám za sebou). Přeji pevné nervy a méně bezohledných a hloupých majitelů psů. (máme doma pejskovou - 5kg a každé hovínko po ní sbíráme, když s ní jdeme na procházku a to žijeme na vesnci). Zdravím Míla:)

alik*

Souhlas s Milou. Misto obecniho uřadu jde taky zjistit kde pejskař bydlí a dát mu to před dveře (podruhé namazat na kliku atd. - je to účinnější než úřady a kromě nuceného úklidu to neublíží. Je dobré přidat cedulku "vracím h. vašeho pejska, ztratili jste ho na mém trávníku"

jirbar*

To jsou takové pubertální rady. Být tím prasáckým pejskařem a trochu neurvalý tak si to též zadokumentuji a ten kdo mi umaže kliku mi nakonec zaplatí celou fasádu.

Jsme právní stát a máme na to právní prostředky. Nejsme Itálie, žádná vendeta.

hodnocení

2x

Zkuste použít některý z mnoha elektronických odpuzovačů (plašičů) psů a koček. Jejich zvuk je pro lidské ucho neslyšitelný, ale zvířatům obvykle nedělá dobře a tak se snaží okolí tohoto přístroje co nejdříve opustit... a na vylučování ani nepomyslí!

kejki

Je taky tekutý a granulovaný odpuzovač psů a koček. Musel jsem to použít na předzahrádku, když se tam naučil chodit jeden nevycválaný kocour a můžu říct, že byla legrace pozorovat, jak natěšeně přiběhl, pak začichal zlehka, pak ještě jednou a napruzeně odešel. Bohužel, granule se musely dosypávat, ale nakonec si našel jiné místo.

hodnocení

1x

máme novou fasádu velkého domu a místní obyvatelé nechají psy ch.át na fasádu bezprostředně u vchodu. Je to z peněz všech, takže zde vydíte, jak jsou bezohlední. Šel bych cestou cedulek s nápisy a cestou plůtků z všeho možného na zabránění přístupu k rostlinám. Lidi jsou kolikrát větší hova.a než ta zvířata, a proto to kahle v ČR obecně vypadá všude. Brno 300tis. obyv + 100 tis. psů . . . hrůza.

pt®
hodnocení

0x

Poradím jen záchranu keřů. Udělat plůtečky např. z planěk, ze stř. tašek, pletiva, cihel apd. A to chodí stále stejní pejskaři, že by to dělali schválně? Nebo po každé někdo jiný? /To se asi nedá sledovat/. Jinak nevím, PT /stařenka/

marti*
hodnocení

Nemyslím, že by to byl naschvál...pouze tam mají asi svou trasu. Psi samozřejmě ty výkaly cítí a přidávají další. Pletivo před keři mám...bohužel těsně u nich, takže jakoby tam nebylo.

hodnocení

0x

Vyrobte nekolik ceduli s napisem

V TRAVNIKU JSOU ROZSYPANY SKLENENE STREPY A REZAVE HREBIKY!

CHODTE SRAT S VASIM COKLEM JINAM!

a rozmistete kolem plotu.

Nebo jiný text na cedule : V tomto prostoru je umístěna otrávená návnada pro hlodavce!

hodnocení

0x

Já bych tam dal tenké drátky které skoro nepůjdou vidět do nich pustit elektřinu a postavit cedulku tráva je pod napětím (každý by se podíval a řekl že tam nic není a ...bylo)

hodnocení

0x

nalezeno v e-mailové poště *smich*

Kálení psů u mého plotu

knopka*
hodnocení

0x

Ještě lepší než pepř je mleté chilli! kocicarna.cz/... .Jinak ve zverimexech prodávají odpuzovače jak na psy tak i na kočky.A ještě tady vseozahrade.blog.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]