Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakou matraci?

Od: madam odpovědí: 5 změna:
Dobry den.
S manzelem si planujeme koupit lepsi matrace a velmi vahame jestli 90x200 (2x) nebo 180x200 (1x).
Jakou by jste doporucili velikost? Vyhody x nevyhody?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Většina lidí poradí správně dvě různé matrace. Při poškození nebo opotřebení lze vyměnit jen jednu. Lépe se povléká a shání povlečení a prostěradlo. Na spáru existuje nějaká krytka že se to ani nepozná.

Osobně mám matraci jednu velkou, ale u přítelkyně spíme na dvoj a nepoznám rozdíl.

nox®
hodnocení

2x

Když jsem vybíral na čem spát, všichni mi doporučovali vyhnout se jedné velké. Po návštěve nějakého showroomu, kde jsme si byli matrace "osahat", jsem ji ale pořídil. Silnější provedení a paměťová pěna dohromady s pevnými rošty zařídí, že se nepřenáší žádné otřesy, přestože je přítelkyně oproti mě drobná. Oba máme raději středně měkkou, takže nám vyhovovala. A co hlavně, žádná díra uprostřed, krásně pohodlná, už nikdy bych neměnil za dvě.

hodnocení

2x

Původně jsem chtěl napsat že je lepší dvě malé - to platí pro rošty nízké kvality, kdy se musí často opravovat a tím manipulovat s matracemi.

Pak jsem se šel kouknout co mám doma a zjistil jsem, že mám jednu velkou. Mění se jen prostěradlo a otáčení letní -zimní strana neřeším. Matrace patří k těm tvrdším a tvrdší doporučuji než měkčí. Do měkké člověk moc zapadá a v létě to pak hodně obepíná. Je z toho pak více teplo.Rovněž doporučuji vyšší z důvodu lepšího vstávání.

madam
hodnocení

Moc dekuji za rady :)

hodnocení

0x
Když jsou dvě, můžete si měnit strany nezavisle na sobě. To je ta výhoda. A pri poškození jedné se nemusí vyhodit obě.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]