Nejste přihlášen/a.
Mám vyhnuté asi 3 okapové háky (od ledu co se tam chytil za kabel) a potřebuji je nějak narovnat, bez demontáže, zkoušel to někdo? Korýtko je v tom místě mimo spád a drží se v něm voda.
Zkoušel jsem truhlářskou svěrkou a nejde to... Ty háky jsou dost tuhé... Rukou už vůbec na žebříku a ty spec. ohýbací kleště nemám (pokud by to s nimi šlo, neznám je). Zkoušel jsem u prknem zespoda a zeshora ve 2 osobách a také málo síly.
Nějaké nápady jak by háky šly narovnat? Nerad bych použil klínky
na obrázku je žlutě, jak je hák ohnutý...
Áno, ide to pekne blbo. Keď som kedysi balansoval na rebríku, inšpiroval som sa u Archimeda a vyrobil si na to páku ala rovnačka na hromozvodový drôt (Tremis V555). Prevŕtal som kus jackelu a prskol som tam zváračkou dve guľatiny. Na druhý pokus som to mal už odvŕtané dobre. Ak máte po ruke hrubostennú trubku, možno by do nej stačilo na strategickom mieste zarezať drážku, ktorou by ste ju nasadili na hák a zapáčili.
Kliešte tam asi ani nenarvete. Mne sa to teda doma nepodarilo.
Objednejte v půjčovně stav.mechanizace plošinu a z té to udělejte, budete mít obě ruce volné a nemusíte pracovat nad hlavou. Plošinu si nechte zavést a potom i odvézt. Podobně jsem opravoval vyštípané palubky od kuny. Ze žebříku to sotva uděláte
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.