obrý den, mam dotaz.. Jak řešíte spory se sousedy? My bydlime s mym ditetem a naším psem v panelaku. Se sousedy mívám často výměnu názorů. Sousedka z našeho patra mi napriklad nedavno rekla, ze tyram psa, jelikoz jsem ho nechala doma par hodin kdyz jsem sla na urady a on prý stekal. Nechávám ho doma samotneho minimálně. Už nekolikrat si, ale stezovali majitelce nebo i domovnici, ze pes stéká. Když měli nějaký problém nikdy nepřišli za mnou, ale rovnou si stezovali jinde. Nechavaji mi i anonymni vzkazy. Před casem jsem zaslechla jak sousedka říká sousedovi co u nas zvonil, ze "je to na socialku".Když jsem si to s ni šla vy4ikat, tak mibrekla, ze mé dítě chodí pozdě spat a ze je u me stále hluk a pritom to uz byl pres mesic co jsem doma nemela ani žádnou návštěvu. Jindy se zase stalo to, ze večer u nas zvonili jiní sousede, kteří na me vyjeli at "tu hudbu ztlumim, ze němužou spat" pritom u nas byl klid ramusili jini sousedi. Nebo se mi stalo to, ze jsme jednou byli na navsteve a zase mi volala sousedka ze je u me ramus a pritom my nebyli doma. Prijde mi, ze urciti sousedé at se stane cokoliv, tak hned hází na me i kdyz jsem v tom nevinne. Nerikam.. Ze jsem vzdy svatá. Obcas se stane, ze mam navstevu,když mam hlidani, tak trochu vic ramusime o vikendu, ale pred 22:00 hodinou se to vzdy rozpusti. Nebo kdyz u me obcas prespi nějaká kamaradka, tak ze si do noci povidame, ale v klidu. Parkrat se stalo, ze se to u ne rozjelo vic nez jsem chtěla, ale na to uz si davam pozor, aby se to nestalo. Naposledy to bylo cca před 3ma mesicema kdy jsem usla a kamaradka si tu zpivala, ale pred tím byl klid vic jak nekolik mesicu a od te doby už se u me po 22:00hodine vubec nic nedelo. Krome toho, ze tu obcas v noci chodim kdyz nemuzu spat a potichu si treba s někým povídám jak uz jsem psala. Vždy říkám, ze pokud ma někdo problém at mi to přijde říct. Jak mam pak vědět co přesně jim vadí. A akorat otravuji majitelku, která ma určitě důležitější veci na práci a me tím dělají problémy. Zvlášť je to k nastvání kdyz jsem v tom opravdu nevinně. Co by jste na mém místě delali vy?
Máte malé dítě a přitom čtu samá návštěva, kamarádka přespává, do toho štěkající čokl, tedy pes nevychovaný, protože od štěněte se má učit na nepřítomnost majitele v bytě. Jestli ti sousedé nemají pravdu. V paneláku je slyšet i sousedův prd o patro výš. Stačí mít na zemi láminátovou podlahu, pes si může hrát s kostí a pod vámi se můžou z hluku zbláznit.
Já nepíšu, ze je to pořád, ale občas. Jednou za měsíc nebo za dva malá sešlost která se rozejde pred 22:00 hodinou je moc? A kamaradka co prespi jednou za dva cca týdny neni častá návštěva podle me. A pes ma jedinou chybu, ze prý štěká kdyz je doma sam. Proto ho nechavam doma minimálně. To, ale neznamená, ze je nevychovany! Vychovaný jinak je.!
To jste musela vědět už před pořízením psa, že ho budete muset někdy nechat doma samotného a že může obtěžovat štěkáním sousedy, proto jste ho měla naučit, že pokud je doma sám, tak neštěká. Je to dost častý problém. Psi se dají dobře cvičit, není důvod mít psa vycvičeného, co umí kde co a jakmile se zaklapnou dveře bytu, stává se z něj nervózní uzlíček nervů vyštěkávající celou dobu jak debil. Psů je tolik plemen a povah, že si snad každý může vybrat psa, který odpovídá jeho nárokům, ne si kupovat psa (ale i jiné zvíře) jen podle toho, že se mi líbí. Ale pořídím si to, o co se zvládnu a chci starat. Bydlím-li v paneláku, pořídím si nějaké neštěkavé nehlídající plemeno.
Viděla jsem, jak lidi měli doma nainstalovanou kameru a přes mobil na to koukali. A když doma kočka začala drápat co neměla, prostě jí přes mobil okřikli a ona přestala.
Pošlete babu nevybirave do zadele a řekněte jí, ať už vás nikdy neobtěžuje. Pes štěká, než si zvykne být sám. Sousedům taky pár měsíců stekal, pak si zvyknul. Mě teda ani nenapadlo, jít je buzerovat kvůli psovi a říkat jim, ať ho vymění. Ale byl to teda menší pes, takže nestekal extrémně nahlas.
To myslíte vážně? Já nemám toho psa na okrasu. Je to člen rodiny. Nevymením ho neboli ho nedám pryč, protože štěká. Neřeknu kdyby to bylo každý den nebo po nocích. Někdy mi prijde, ze jsou lidi hrozně překvapení tim, ze pes štěká..
To jsem celý já. Občas jsem překvapenej, že mi za zdí o půlnoci štěká německý ovčák a ráno v 5 znovu. Už se sebou asi nic neudělám. Jiný nebudu.
inspa*
Tak se i se členem rodiny odstěhujte někam na samotu a třeba se tam uštěkejte do alelůja. Někdy mi přijde, že jsou lidi hrozně překvapení tím, že byt je určen k bydlení lidí a není to žádný kotec.
re4zon
To je zase lamentovani o psech. Ale neni to psem, je to kralikarnou. Kdyz jsem bydlel v necem podobnem, tak taky stekal nekde pes a vadilo mi to. Ale uplne stejne a casto i mnohem vic mi vadilo rvouci a dupajici dite, nekdo cvicici na trumpetu, hlucha baba s televizi na plne koule, druha co neustale luxovala predpotopnim kramem co mel snad 100db.. proste bydlite v papirove krabicce nalepene na sto dalsich krabicek, tak se a tim smirte. Kotec to neni, ale koncertni sin nebo jesle taky ne.
Zadneho srovnani jsem si nevsiml. Ale jestli se chcete bavit na teto urovni, tak prosim. Kdyz me neco rusi, nedej boze v dobe kdyz chci spat, je mi dost jedno, jestli to je cokl nebo cizi fakan. Ovsem jsem tolerantni, tak mozna budu nastvany, ale nebudu s tim nikoho otravovat. Pokud to nepresahne rozumou miru.
Pozerate sa na to dost egoisticky a tie naznakove priznania "no hej, obcas nieco ...", to bude zrejme vo vacsom rozsahu, nez ako to tu lakujete naruzovo. Pes v panelaku nema co stekat. Ma byt ticho. Tiez rozne party a hudba maju skoncit 22:00.
Taketo pripady pocuvam kazdy tyzden a typicky pripad bola rodina, ktora sa len premiestnila z podnajmu A do podnajmu B, staznosti okolo bytu A prestali a okamzite zacali okolo bytu B. Nahoda to teda nebude.
Ono je to tak, 2 x hluk spravite a potom ste automaticky oznacena za problem, aj ked nie ste doma.
slon
No, asi takto .. V našem paneláku je cca 90 bytů, a z toho je třetina psích obyvatel. Mám smůlu, že bydlí pod i nade mnou. Podobných výmluv, že je to jen občas, jsem už slyšel až až. Na druhou stranu je mi líto, že od jisté doby sousedi nemají rádi death metal ... Jak se do lesa volá ...
Bydlel jsem v paneláku a nad námi pes po odchodu sousedů z domu začal nepřetržitě štěkat. Byli slušní, pochopili a psa vyměnili za nehlučného. Chcete něco více vysvětlovat o dobrém sousedském soužití?
Pes je od toho, aby štěkal Ne ja mam volna v tejdnu a taky když jsou sousedi v práci tak od rána na zahrade poslouchám monotónní buf buf buf-buf buf buf. Koupil jsem plašičku peoti štěkání a má po žížalkách debil
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.