Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
máme nové sousedy a zřejmě vůbec netuší, že už dávno byla vynalezena klika a při jejich odchodu a příchodu do bytu se nám vše třese. Prosím, nějakou kultivovanou hlášku, žřejmě budeme volit písemnou formu. Jsou oba mladí, tak to snad přijmou. Dveře jsou hned vedle našich a nám začíná praskat malba...Ono takové prásk, sem prásk tam vskutku není příjemné.
Děkuji
Záležitost je trochu složitější.Samozřejmě je neohleduplně,bouchat dveřmi,ale u dveřního zámku je použita západka s perem,aby se nemusela při zavírání hledat klika.Je to právě vynález,aby se zjednodušil provoz.Druhá věc je,jak je tento vynález používán,a také jak je seřízen,aby neobtěžoval okolí.Také zavírám dveře a kliku nemačkám,ale moje dveře nebouchají.Mají totiž kvalitní těsnění.A vlastní zámek je namazán vazelinou,zavírání jde lehce a bezhlučně.S tímto závěrem seznamte své sousedy!
JABRAKA
Babi,já chodím po domě,a všech 40 partají ode mne mají namazáno.Je to obrovský rozdíl,když se klepne západkou nenamazanou o futro,rána jako hrom,západka neuhne a o zvukový efekt je postaráno.Stačí trochu vazeliny na šikmou plošku západky a je po třesku.Když se přidá měkké těsnění je po problému.
JABRAKA
A jdu mazat západku - Jaroušku, stačí kosmetická vazelina? Těsnění lepit zatím nebudu, dveře se budou renovovat.
Kosmetická ne,ta časem tuhne a oxiduje.Vyloučené mastné kyseliny korodují mechanizmy.Stačí obyčejná moto vazelina od benzinky.V tubě.
JABR
Nejlépe v tomto směru poslouží černá, grafitová, ale i běžná červená odvede kvalitní práci zvláště v případě až se při průchodu dveřmi trochu ochomýtnete o takto ošetřenou "šikmou plošku". O zábavu je postaráno a bezhlučné zabouchnutí dveří jen umocní jekot dotčené osoby,až zjistí, že na svém novém světlém kostýmku má těžko odstranitelnou mastnou skvrnu.
A co je - jako nové sousedy - pozvat na kafčo a nebo na skleničku a normálně je požádat. A třeba jim i nabídnout pomoc, kdyby něco potřebovali. Mne to připadá takové férovější pro dobré sousedské vztahy. My jsme si se sousedkou např. vyměnily čísla mobilů, kdyby bylo potřeba.
Koukám, že jsem měla s lucinkou stejný nápad. Já se přiznám, že mně občas také dveře bouchnou. Také jsem bydlela v domku a teď se teprve učím zavírat jemně klikou a nikoho nerušit. Sama mám postel u stěny vedle domovních dveří a občas si v duchu brzy ráno ponadávám. :D
výše zmíněnou radu bych uplatnila až po soukromém rozhovoru, pokud by nezabral. Přece jen mi přijde slušnější říct jim to do očí, než lepit anonymně vzkazy. Třeba to vůbec nedělají schválně, třeba si to jen opravdu neuvědomují. Když jsem jednou delší dobu pobývala u známých, všimla jsem si, že také nepoužívají kliku. Ale bydleli v domku, tudíž to nikoho nerušilo.
Naši mladí mají sousedy, mladý bezdětný pár, ale kliku též nepoužívají, přesto že vědí, že naši mají malé děti a že je to může budit. Ti sousedi, to jsou taková tydýtka, že jim to vůbec nedojde a po domluvě při jejich IQ, by to bylo pravděpodobně horší. Jo, jsou mezi námi i tací. PT /stařenka/
V případě, že nejspíš nebudete volit písemnou formu, jak píšete výše, tak bych souhlasil s "lidkou"
No, já myslím, že po doporučených vtipných řešeních by spíš následoval truc a ještě častější a důraznější bušení dveří. Jak již někdo doporučoval, volil bych cestu velmi slušné ústní žádosti, vyjadřující přesně jádro problému. Ono víc ani nějak udělat nejde, pokud se vaši hluční sousedé neocitnou v situaci, kdy by byli závislí na vaší ochotě (vznikají nečekané situace!) - pak by se vaše pozice dostaly do ideální polohy. Nyní tedy doufejte v to, že se po vašem velmi slušném upozornění hlučníci ukáží jako slušní a taktní lidé, kteří se budou snažit své hlučné chování zmírnit. Moc bych si od toho nesliboval, ale držím vám aspoň palce!
mazat jazýček u dveří je naprosto normální, vy to snad nikdo (mimo Jardy) neděláte?
stačí i indulona
Milane, to je skvělá inspirace. Namazat jazýček, třeba proroslou krkovičkou a pustit za to panáka slivovice. 3x repete a může bouchat kdo chce.. Právě jsem se stal zase dědečkem, takže hurá na tu slivovici.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.