Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Roura do potoka

Od: pep28 odpovědí: 5 změna:

Dobrý den

Chtěl bych poradit v potoku je roura z betonu ze které někdy teče voda ze sklepa, jenže to má obrácený problém, když se v potoku zvedne hladina vody, tak voda nateče do roury a pak voda teče do sklepa a sklep je plný vody. A ta odteče až klesne hladina vody v potoku. Chtěl bych ten konec roury co je v potoku něčím zacpat, aby ta voda netekla do roury a následně do sklepa. Může mi někdo poradit čím tu rouru v potoku zacpat? Děkuji za odpověď

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

1x

Dobrý den, obecně - k tomu slouží odpadová zpětná klapka. Zdravím!

doplněno 17.05.21 18:37:

pep28 - trvale zacpat není problém (např. betonem), ale už Vám bude stát voda ve sklepě. Snad tam dočasně nacpat pytel s pískem.

pep28
hodnocení

Ok jenže roura je stará tak 100 let to by bylo horší něco vrtat a přidávat zpětnou klapku

hodnocení

1x
Zpětná klapka..
Ano, různé kvality, provedení a ceny.
Hledejte tzv. koncovou zpětnou klapku, ev.žabí klapku.
Na betonovou trubku to bude dražší, protože se bude muset osadit ještě přechodka.

hodnocení

0x

Jaký to má průměr?

pep28
hodnocení

průměr nevím já jsem hleal rouru kolik let a až letos jsem ji našel z dálky takže až bude teplo budu muset do potoka vlést a pak budu vědět jaký průměr a atd

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]