Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Chtěl bych se zeptat zda se dá někde koupit klasický vypínač na zapnutí / vypnutí osvětlení lustru se signalizací Zapnutí? Abych věděl zda je to sepnuté? Např. leddioda nebo malá žárovička? Děkuji mnohokrát...
Já mám jednoduchou zásadu.Všechny vypinače mám zapojeny tak,aby vypnutí bylo při sklopení dolů.Většina elektroinstalatérů to tak zapojuje.Nejde to provést pouze tam,kde jsou schodišťáky.
Jinak je možné si pořídit automatiku ovládání elektrospotřebičů.Je to ale dost nákladné.
JABRAKA
Ty schodišťáky je pravda, ale dávám je, že když jsou oba stejným směrem tak je vypnuto. Když vypnou proud, tak lehce zkontroluji, že nikde nesvítím.
Jabraka , skoro bych souhlasil ale pravda je taková , že to mají dělat všichni elektrikáři neb je to předpis a platí i na schodíšťáky .Jsou - li všechny vypínače překlopeny dolů musí být všude tma a je jedno kolik je na trase křížáků.Je to proto aby se dalo vypnout spotřebiče při přerušené dodávce proudu.No a co se týká té kontrolky tu si může uživatel natáhnout kam chce , tak aby na ní viděl.Já k tomu používám kontrolky ze starých ohřívačů a ty jsou vidět i vedne.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.