Nejste přihlášen/a.
Chtěla bych se zeptat jestli jste si nenechal někdo z vás nově osmaltovat vanu či dřez nějakou firmou co smaltuje.Pokud ano ,tak jak dlouho jste se v ní po tom nemohli koupat či ve dřezu mýt nádobí? Uvažuji o opravě obojího.Děkuji.
Dřez si raději kup nerezový. V září jsem to udělala, stál 1.200 kč i s těsněním a vyměnil mi ho instalatér. Mám pocit, že nový smalt nebude o moc levnější. Poklikej a podívej se na ceny van, jestli se ti neoplatí nová.
Chtěla jsem koupit, ale instalater ví, jaký je potřeba. Tak ho koupil on.
Celou vanu jsem psem natíral epoxidovým emailem už před 50 lety.Není to nic nového.I dnes jsou na trhu nátěrové hmoty,které oprasknutý nebo poleptaný smalt opraví. google.com/...
Tento produkt je ovšem na drobné pškození.Na celou vanu nepostačí.Ale lze koupit speciální lak i na větší plochy.
JABRAKA
Původní vana byla vyrobena před rokem 1968.měnil jsem s rekonstrukcí jádra před cca10 roky, takže počítám, že vana mne přežije. Jen maličkost-chtěl jsem laminátovou a prodejce- kamarád mi to rozmluvil.Renovace laminátky je prý minimálně 3x dražší než plechové=smaltované !
ladis - Mám vanu plechovou a rád se v ní občas cachtám víc jak 1/2 hodiny. Ještě se mi nestalo, že by mně voda vystydla natolik, abych kvůli tomu musel vylézt.
A kolikrát se vám stalo, že jste tu vanu musel měnit? Mě ještě nikdy 0 Myslím tu plastovou..
Takže plechových a nebo litinových už jsem pár vyhazoval
Hmm já zase viděl lidi vyhazovat laminátovou! osobně - měnil jsem jen jednou a to ne z důvodu , že by byla jakkoliv poškozená,ale prostě nehodila se mi- na staré umakartové jádro byla OK ale na obezdění nešla.. jen tak mimo jak dlouho máte tu laminátovou? Necelých 30 let. Brácha když si budoval byt, tak měnil vanu ve velmi dobrém stavu , samozřejmě plechová nebo litinová ,ještě prvorepublikové výroby-tolik žádná laminátka asi nevydrří, jen tak mimo soutěž!
Myslím že tady řešíme problém nesmrtelnosti brouka, na té sklolaminátové se nemá co odštípnout jako na té smaltované, plechová asi bude nejlevnější, hned potom byla ta plastová, takže jsem nešel vyloženě po ceně ale ta plechová zkrátka bude lépe odvádět teplo pryč a to nechceš. Jsou lidi a i někteří nájemníci, kteří jsou ve vaně hrozně dlouho. No a pak když máš spotřebu 20 kubíků za měsíc, protože jim styčné vana :/)
A třeba jednou za rok jsem ve vaně klidně i 10 hod. a To hned poznáš, jak musíš dopouštět teplou... hele ať si dá každý varuje co chce
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.