Nejste přihlášen/a.
Klasicky- drážky vymést , vykropit a poté normálně jakoukoliv jemější jádrovou.(použíáme dvě směsi-jemnější a hrubší) .po zavadntutí strhnout cca1mm pod úrověň okolní omítky a dle povrchu-štuk nebo nějakou stěrku (na sdk, sádrovou omítku )...štuk zatočit filcem , pokud sádrová zak jemným molitanem nebo oranžovou houbou.
I když zakrytí kabelů v drážce se doporučuje nějaký štuk,vždy jsem použil flexilepidlo.Drážku jsem zamáznul pod úroveň,nechalzatvrdnout a pak do ztracena srovnal finální stěrkou.Mám vždy pocit,že to lepidlo drží mnohem lépe,než vápenná omítka.Ta komě toho musí dva až tři dny tvrdnout,což lepidlo nepotřebuje.
JABRAKA
Zase rada patlala!. Jádrovka je druhý den rozhodně k přeštukování. Před cca 40 lety se druhý den po ohození štukovalo. takže píšeš jen své špatné doměnky!
Elektrické rozvody se zamazávají STAVEBNÍ sádrou, ne žádným tmelem na sádroše či jemnou jak tu zaznělo,ale nedělá se to celoplošně na délku/šířku drážky, pouze bodově, aby držel kabel a pak se to zahazuje normálně Jádrovou omítkou (hrubou), čím se vyplní rýha celá do hladka potažmo roviny a pak se na to hází finální vrstva omítky čili sádrová omátka (pasta-řídká) nebo štuk...
ps...zrovna taky dělám omítky a nejlevnější a nejvýhodnější poměr cena výkon je jádrovka z OBI za 59,-/pytel..do nedávna ještě za 45,- ..nic levnějšího není a mým zkoumáním jsem zjistil, že to dělá CEMIX pro OBI, ale v jejich balení. Pracuje se s tím výborně a není to žádnej písek co rozhrabou slípky jak např. KVK a podobně
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.