Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vypnutí zvonku

Od: havel odpovědí: 9 změna:
Dobrý den,kdo by mi mohl poradit, když vývěsim sluchátko,od kl.bytoveho telefonů,bude v případě zvonit? Jelikož chodím na noční, dětská před panelákem chodí, zvoní nudí se, mě to probudí.Hledam nejúčinnější řešení,abych nemusel rozebírat dom.zvonek, oddělávat drátky, pak to zase smontovavat do kupy,pak jen povesim zpět,bude fungovat.Dekuji za pochopení, prosím o řadu.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladis*
hodnocení

4x

Zapomněl jste uvést, zda u vás máte digitální či ještě analogový systém, a to si budete muset vyzkoušet sám, když vyvěsíte telefon, jestli u vás zvoní zvonek z venkovního tabla.

Často to bývá přímo v telefonu bzučákem.

U toho analogového systému znemožníte ostatním komunikaci, u digitálního vás nikdo odposlouchávat patrně nebude, nicméně je mnoho různých systémů a nelze jednoznačně odpovědět bez dalších podrobností...

olinl
hodnocení

3x
Je více druhů dom. telefonů a některé pokud vyvěsíte sluchátko umožní ve zvonkovém table/elektrickém vrátném odposlech zvukového dění z vašeho bytu. V některých domech tedy vlastně bytech byly instalovány domácí telefony i klasické zvonky, zvonky zvonily po zmáčknutí tlačítka u dveří do bytu. Jak píše diesel-u starších dom. telefonů s mechanickým bzučákem jde přilepit/přidělat na telefonek vypínač a přerušovat původní drátek k bzučáku.

smode*
hodnocení

2x

Dobrý den. Pokud mohu poradit, odpojte telefon zcela a nechte si odstranit jméno ze zvonkového tabla. Osobně jsem zvonek zrušil už před lety a nemohu si to vynachválit. V současné době kdy má každý mobilní telefon, e-mail a lze se kontaktovat i mnoha jinými rychlými způsoby ztrácí zvonek jakýkoliv skutečný význam. A to že se ke mně nemohou dozvonit nudící se děti, noční opilci nebo třeba pokoutní "nabízeči" je asi to poslední co by mi vadilo. :)

doplněno 16.05.21 16:51:

Na to konto by bylo také vhodné vynutit si u SVJ snížení poplatků, neboť není jediný důvod sponzorovat provoz a údržbu zvonkového a dorozumívacího systému když jej nepoužíváte ve prospěch těch co jej mají a používají.

A pak takovíto lidé brečí.-byl jsem doma v pracovní neschopmosti a kontrola se na mne nedostala-co s tím?

Pošta nedonesla balík, doporučené psaní ..

...a řemeslník bez telefonu se nedozvonil

hodnocení

2x

Domovní tlf a zvonek (nwn jak kde)ale většinou jsou dvě na sobě nezávislá zařízení! Navíc na zvonek vedou jen dva drátky tak je velmi obtížné a složité jeden přerušit a vložit tam vypínač?!

Pro upřesnění-tlf mám na stěně v chodbičce .Zvonek-úplně zvlášť a to ve skříňce s jističi nad vstupními bytovými dveřmi.Pokud bych vyvěsil tlf , tak zvonek zvoní dále, ale dole u zvonků je pak také slyšet vše co se v bytě děje.

danecek*
hodnocení

1x

Spousta domofonů (novější systémy snad všechny) umožňuje jednoduchou kombinací mačkání tlačítek vypnout zvonění venkovního tabla, jen si přečíst návod.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]