Nejste přihlášen/a.
Zapomněl jste uvést, zda u vás máte digitální či ještě analogový systém, a to si budete muset vyzkoušet sám, když vyvěsíte telefon, jestli u vás zvoní zvonek z venkovního tabla.
Často to bývá přímo v telefonu bzučákem.
U toho analogového systému znemožníte ostatním komunikaci, u digitálního vás nikdo odposlouchávat patrně nebude, nicméně je mnoho různých systémů a nelze jednoznačně odpovědět bez dalších podrobností...
Dobrý den. Pokud mohu poradit, odpojte telefon zcela a nechte si odstranit jméno ze zvonkového tabla. Osobně jsem zvonek zrušil už před lety a nemohu si to vynachválit. V současné době kdy má každý mobilní telefon, e-mail a lze se kontaktovat i mnoha jinými rychlými způsoby ztrácí zvonek jakýkoliv skutečný význam. A to že se ke mně nemohou dozvonit nudící se děti, noční opilci nebo třeba pokoutní "nabízeči" je asi to poslední co by mi vadilo.
Na to konto by bylo také vhodné vynutit si u SVJ snížení poplatků, neboť není jediný důvod sponzorovat provoz a údržbu zvonkového a dorozumívacího systému když jej nepoužíváte ve prospěch těch co jej mají a používají.
Domovní tlf a zvonek (nwn jak kde)ale většinou jsou dvě na sobě nezávislá zařízení! Navíc na zvonek vedou jen dva drátky tak je velmi obtížné a složité jeden přerušit a vložit tam vypínač?!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.