Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Oprava obkladu kolem vany

Od: macek71® odpovědí: 9 změna:

Dobry den,poprosil bych o radu.Koupil jsem chatu.Koupelna je tam celkem pekne udelana ,až na rantl kolem vany.Je to skarede zasilikivane.Znovu to přejet silikonem je asi blbost,protoze tloušťka silikonu by byla asi 2,5 cm. Takže bych poprosil ,jak to zakrýt, nebo nějak opravit. Děkuji

Oprava obkladu kolem vany
Oprava obkladu kolem vany #2

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Silikon odrezte, zasilikonujte poradne a zapravte sterkama na silikon. Vysledek bude lepsi nez silikon zamaznuty prstem. alza.cz/...

hodnocení

Ty stěrky neznám ,ani nevím,jak se s tím pracuje.Kouknu na youtube.Ale jje tam nekde mezera mezi vanou a objladem i 2,5 cm,takze nevim,jak by to vypadalo.Pripada mi,ze by to bylo moc hrube.Ale je to takova levna varianta

Orezte stavajici silikon a uvidite skutecnou mezeru mezi obkladem a vanou. Pokud bude mezera vetsi, tak to dosparujete bilou cementovou sparovaci hmotou. Na silikonovani ponechate jen 5mm.

hodnocení

2x

Jediný návod-odstranit silikon, spáry důkladně vyškrábat, vyčistit a poté nově zaspárovat!

hodnocení

0x

Zkusil bych se poptat přímo na webu okentes.cz/... - tam mají mnoho typů. Představoval bych si něco podobného jako je shoptik.cz/... - jenže to je nějaká podivná stránka, se mi moc nezdá.

hodnocení

Ta paska vypada dobre.Jestli by to slo do oblouku( protoze to je rohova vana),tak by to bylo super

právě to vypadá na obrázku fajn, elasticky... ale jestli to ve skutečnosti bude fungovat, to fakt netuším. Nemá to žádný "běžný" obchod. Vypadá to spíš jako zboží z ebaye.

hodnocení

0x

Na rovné části plast.rohovou lištu, ukládanou do silikonu a oblé části novým silikonem. Všechny staré silikony odřezat a povrch očistit od špíny, vysušit.Pak nanášet nový silikon. Pokud to děláte poprvé, je lepší najmout hodinového manžela, nebo obkladače.

hodnocení

0x
A jeje. Ten rantl má nejaké krátke dlažky. Tak široká špára sa silikónuje pomerne náročne. Možno by som zvážil tesniacu lištu okolo vane.
Každopádne starý silikón preč. Vytrhnúť / orezať. Zbytky natrieť odstraňovačom silikónu, nechať pôsobiť a oškrabať. Umyť liehom. Lieh je lepší ako riedidlá. Poberie so sebou okrem mastnoty aj vlhkosť.
Medzi nami, pred tým môžte aj savom. Následne dobre opláchnuť vodou a vysušiť.
Ak budete silikónovať, kúpte neutrálny sanitárny silikón s dobrou priľnavosťou k akrylátu. (Bude explicitne uvedený v návode ako vhodný podklad.)
Vnútornú stranu špáry by bolo fajn vyspraviť pružným materiálom, aby sa silokón neprepadal, prípadne aby sa neprilepil trojstranne. Vtedy spoj nechce dobre dilatovať. Predávajú sa k tomu buď špeciálne povrazce z penového polyetylénu. Prípadne do väčších špár sa dá natlačiť ohnutý pruh mirelonu - ohybom hore.
Natlačte silikón. Postriekajte ho okenou alebo mydlovou vodou (vlhký už nepriľnie) a zahlaďte. Niektorí Vám budú vychvaľovať stierky. Iní nedajú dopustiť na naslinený prst. Osobne to robím mokrým prstom. Skúšal som aj stierky. Rozdiel ani po rokoch nepozorujem. V prste mám väčší cit.
Počas celej operácie majte pripravené dostatočné množstvo utierok (bežne používam toaleťák) a veľký kôš, kam sa budete zbavovať použitých zapatlaných od čerstvého silikónu.
Čím je teplejšie, tým viac musíte švihať. Ak to budete robiť prvýkrát, chcelo by to na niečom menej kritickom natrénovať.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]