Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zhotovení nové přípojky plynu- jakou zvolit?

Od: knakml® odpovědí: 2 změna:

Mám do baráku již zavedený plyn. Nyní v celé ulici probíhá obnova plynového potrubí a přípojek do baráků. Do plotu nám tedy vyříznou díru do které postaví plastový antoníček na plyn. Což se mi moc nelíbí. Doslechl jsem se o možnosti zhotovení jakéhosi ventilu v chodníku, (něco jako je na vodu). Tvrdili mi ovšem že bych byl pak za takový ventil zodpovědný a v případě poškození je v mém vlastnicví, tudíš bych třeba případné odcizení víka hradil já.

Tato informace se mi ovšem moc nezdá! Plynové potrubí je v mém vlastnicví až od plynoměru, nebo se mýlim?

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

krtek6
hodnocení

2x

Ano, plynové potrubí a vše za plynoměrem je ve vlastnictví uživatele...a pokud chcete jiné řešení, které neodporuje předpisům, tak by vám měj měli realizovat a držet záruku i za to. Vy pouze zaplatíte rozdíl v ceně mezi jejich a Vašim řešením

jabraka*
hodnocení

0x

Plynaři vám zhotoví přípojku až do HUP.Tam bude hl.uzávěr plynu a měřidlo.Tato stanice je standartní a na ni budou dodavatelé trvat.Od ní začíná vaše přípojka a tu si povedete dle zásad připojení plynu sami.Ale jako laici raději ne,firma vám to prodlouží až do "kuchyně"

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]