Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak ukončit nájem bytu

Od: kytrym odpovědí: 2 změna:

Ahoj,

bydlím v bytě od konce června 2020, vše super, ale platím hodně peněz a objevil jsem nedávno lepší nabídky bydlení. Moje smlouva je na rok, tzn do 30. června 2021, ale mám v ní napsáno, že pokud nedám vědět 3 měsíce před koncem, že se chci stěhovat, tak se automaticky prodlužuje na další rok. Takže to už je po termínu. Mně je docela jedno, kdy odejdu, jestli musím čekat 3 měsíce skrz výpovědní lhůtu nebo ne, rozhodl jsem se pro stěhování kvůli benefitům z dlouhodobého hlediska, resp. kvůli tomu, že v budoucnu ušetřím více peněz. Ale vůbec nevím, jak postupovat. Na majitele mám jen tel. číslo a mail a nevím, jak se sluší tahle informace napsat. Je to moje první bydlení.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

joudis*
hodnocení

0x
Pořádně přečíst podnájemní smlouvu a následně dle toho jednat. Smlouvy jsou od toho aby se plnily. Dle mého je ale lepší hledat domluvu s pronajímatel než tady kteří neznámé Vaše vztahy s majitelem ani celé znění podnájmu smlouvy.

daniela2327
hodnocení

0x

zavolejte a napište majiteli a sdělte mu to - normálně uvažující majitel vás nebude ke 3 měsícům nutit, už jen proto, že mu také můžete přestat platit a soudy by ho stály spoustu peněz :) slušně se domluvte

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]