Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak pojistit nemovitost u ČSOB

Od: pansvacinka® odpovědí: 11 změna:

V pondělí mám jednání, budu pojišťovat barák. Jsme dva spoluvlastníci, nemovitost se zahradou užíváme společně, problémy nejsou. Ale to pojištění mám prý vyřešit já. Pojišťovnu mám už vybranou, protože u tý jsme byli dosud, jenomže prostě došlo ke změně poměrů (původní byla ještě na původního majitele). Barák je normál ve městě, není rozdělený na dvě bytové jednotky. Všechno je na dobrovůli a dohodě, což -zatím- docela dobře funguje. *uf*

Takže potřebuju poradit, jak máte podobnou situaci ošetřenou vy, co je třeba dobré mít v té smlouvě, jaká jsou případná úskalí nebo tak, prostě víc hlav víc ví.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Můj názor je, že ČSOB je jedna z nejhorších voleb. Myslím si, že u pojištění není tolik důležité v jaké shodě jste se spoluvlastníkem. Pokud budete pojištění platit napůl a zrovna tak si jste schopni rozdělit následnou částku, tak není co řešit.

hodnocení

Jako já si taky myslím, že jsou asi i lepší pojišťovny. Tak že bych to tam v pondělí jen zrušil? Ale ke komu se vrhnout?

Máte spoustu internetových vyhledávačů. Musíte sám posoudit, jestli vám záleží víc na ceně pojištění, na vyplacení pojistné události atd. To za vás nikdo nerozhodne.

rider*
hodnocení

0x

CSOB sa vyhnite oblukom, jedny z najvecsich podvodnikov.

Ak chcete kvalitnu poistku tak jedine Allianz, vsetko mate poistene na hodnotu noveho ked nebude setrit kazdu korunu pri poistke.

Priklad vykradnu Vam dom a zoberu stary iPhone + Macbook... u csob "mozno" dostanete 5000,- Kc po zapocitani amortizacie.

U Allianz amortizacia nehra rolu a teda dostanete cca 50 000,- Kc.

hodnocení

tak já to mám kryté až do výše maximální pojistné částky, která je mnoho melounů.

Jak pojistit nemovitost u ČSOB

Bavíte se o pojištění domu nebo domácnosti?

hodnocení

pckop: mám obojí v jedné smlouvě, dům i domácnost.

hodnocení

Vlastně to první bylo pro stavbu, tohle je pro domácnost:

Jak pojistit nemovitost u ČSOB #2

Zase nekecejte, pojištění na novou cenu je normální u všech pojišťoven. A Allianz je moc neprůhledná s těmi jejich současnými balíčky.

ALe je fakt, že zrovna nemovitost u ČSOB nevychází nijak optimálně.

Pěkné. Sice drahé, za to na málo pojištěné.

hodnocení

0x

Pro nemovitost mi to pro klienty u ČSOB nevychází optimálně, daleko lepší to bývá u UNIQA nebo u ČPP (pojistné u ČPP i v té nejlepší verzi bývá často levnější než u konkurence). POkud by to byla čistá domácnost, tak by ta ČSOB ještě dávala smysl.

Abych nezapomněl, v jednom případě dává ČSOB smysl - pokud je tam vyšší povodňová zona.

Být váma, tak bych to neřešil sám, ale obrátil se na pojišťovacího poradce. Sám máte nejlepší náběh na špatný výběr pojišťovny. A ty srovnávače na Internetu nejlépe ignorujte úplně.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]