Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
měl jsem na zakoupeném pozemku stávající garáž- stojí několik let. Dnešní auto už se do ní nevleze.
Garáž jsem opravil a trochu zvětšil. Původní cca 30m2, teď 40m2. Za to jsem využil prostoru a na stávající betonový plot jsem dal střechu a udělal si tak přístřešek. Velikost cca 35m2. Je potřeba stavební povolení? Nebo mám něco udělat proto, abych se vyhnul problému? Celé to teď působí jako velká stavba..
Docela by mě zajímalo co v té garáži parkuješ, že se do 30m2 nevleze auto. 90% všech garáží je tady o užitené ploše 16m2 a auto se tam vleze...Pokud jsi nedělal nové základy tak povolení nepotřebuješ. Pokud ano a měnil jsi půdorysnou plochu objektu tak povolení potřebuješ, protože od toho se pak odvíjí i změna daně z nemovitosti
Dobrý den,
bylo to stavěno před x lety, na dřívější vůz. Nešlo projet ani vratama. Měl jsem problém i dostat hypotéku, protože ten objekt byl nazván z části jako garáž a nějaký dřevník. I když šlo o jednu ,,budovu´´.A nebyl nikde evidován. Zboural jsem to ze tří stran a chtěl nechat jednu stranu, ale při bourání mi to bylo rozmluveno, že když už to dělám. Základ jsem dodělal asi 2 bm.
Tak co mám teď udělat?
Děkuji za odpověď.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.