Nejste přihlášen/a.
Před cca 10 lety jsem pokládal dlažbu na terásce chaty a odfláknul jsem izolaci. Následkem toho mi začalo zatékat do místnosti pod terasou, takže si to musím zopakovat. Tehdy jsem použil betonové dlaždice 40 x 40 x 1,5 cm. Těch 1,5 cm (možná až 1,8 cm) je rozhodující rozměr, tlustší se tam nevejde kvůli dveřím. Bohužel si nepamatuju, kde jsem ty dlaždice tenkrát koupil, ani jak se jmenovaly. Povrch měly šedý (existovaly i načervenalé), strukturu jako nebroušené teracco (což není podstatné). Marně hledám něco, čím bych tyhle dlaždice nahradil. Všechny na trhu nabízené dlaždice jsou od 2 cm výš, což je pro mně nepoužitelné.
Prosím, pokud to někdo víte, odpovídejte pouze na otázku kde sehnat tenké dlaždice. Chatu kvůli tomu přestavovat rozhodně nehodlám.
Celoplošně beton. Respektive bude tam na betonu nějaká izolační fólie (Ipa?) Takže o nosnost nejde. Ale dlažba musí být mrazuvzdorná a neklouzavá.
tak to není moc velká výhra...to jedině buď odbourat beton a pak dobetonovat znovu a položit dlaždice nebo dlaždice nahradit venkovníma keramickýma na lepidlo (standard taurus) a pod to teda udělat pořádně izolaci...
Odbourat beton nelze. Je to poměrně tenký strop místnosti pod terasou. Dlaždice jsou na něm položené do lepidla, takže odstranění by neměl být až tak velký problém, ale tlustší být nemohou. Ta keramika se mic nelíbí, ale když by nebylo nic jiného...
No jako víc možností nemáš...co chceš dělat s 2cm výšky...pak ještě jedině oddělej dlaždice, zaizoluj a nech si tam vylít samonivelační epoxidovou stěrku v řádech X mm...ale to je tak vše...pochybuju, že tam budeš dávat asfalt jak na silnici
Dobrý den, podřízněte dole o nějaký ten cm ty dveře a pořiďte si dlaždice, které jsou na trhu - a máte vyřešeno. Zdravím!
magdon - tato informace nebyla v dotazu uvedena. Tak, holt, jiné dveře.
bene, já vím že vypadám jako potížista, který neví co chce, ale... Takže jen pro informaci doplním:
Mám na chatě verandu a z ní vedou atypické dveře na malou terasu. Podlaha terasy a tedy i práh dveří je cca 15 cm nad úrovní podlahy verandy, takže je tam dost vysoký schod. Průchozí výška dveří je tím natolik snížená, že futrem sotva projdu bez ohnutí hlavy. Dveře se otvírají ven a aby šli vůbec otevřít, jsou o značný kus podříznuté. I tak občas drhnou o dlažbu. Výměna za jiné dveře je tak nereálná. Bourat atypická dřevěná futra a zazdívat tam jiná o 15 cm výš rozhodně nebudu. Už proto, že na to nad nimi není dost místa, kovová futra tam nechci a truhlařinu natolik neovládám.
Máte pravdu, že tyhle informace v mém dotazu nejsou, ale pro odpověď na mou otázku nejsou podstatné. Já se jen ptal, kde se dají sehnat tenké dlaždice. Nic víc - nic míň. A že existují (existovaly) vím na 100%, protože jsem je tam před pár lety osobně pokládal.
No a než pracně shánět, nebylo by jednodušší si ty dlaždice prostě vyrobit? Jednoduchá forma, samodomo vibrační stůl, trochu betonu? Popř. existují silikonové formy třeba na betonovou "kamennou " dlažbu...
Abych se přiznal, o tom jsem už taky uvažoval, vyráběl jsem tak betonový poklop na žumpu (ale ten má 5 cm a je armovaný) a pár náhradních dlaždic (rovněž 5 cm) na prostor před chatou. Tyhle dlaždice jsou ale proti tomu dost tenký beton a obávám se, že by to nedopadlo nejlíp, nehledě na to, že nevytvořím ten "vymývaný" povrch.
A co oslovit výrobce betonových výrobků s dotazerm? JAk může 40 x 40 x 1,5 prostý beton se nelámat? To je nějak vyztužené?
Anebo prostě dát na lepidlo keramické venkovní protiuskluzné, o tom jste neuvažoval? Ceny začínají od cca 80 Kč/m2 za ty obyč. pokud si pamatuju
Tenčí podklad právě udělat nejde, dlaždice jsou lepené flexibilním lepidlem přímo na betovou desku (strop místnosti pod terasou). To byl taky důvod té odfláknuté izolace. Ale možná jsem si vzpomněl, kde jsem to tehdy kupoval. V nabídce na Netu je sice nemají, ale zkusím se tam zeptat osobně.
O té keramice uvažuju, asi by to bylo nejjednodušší.
15 mm je na betónovú či terazzovú (betónovú, nie keramickú) s tým, že dvere ešte drhnú, pomerne málo.
Vo Vašom prípade by som šiel do mrazuvzdornej keramickej dlažby. Neglazovaná či glazovaná, s drsným protisklzovým povrchom 8-10-12 mm. Hodnota protiskluzovosti R11 a viac. Napr. Rako Taurus s drsnou textúrou.
Nezanedbajte hydroizoláciu a detaily napojenia na stenu a okapovú rímsu. Lepte spôsobom "buttering floating" a lepidlo naťahajte zubovou stierkou v jednom smere, aby ste vyhnali všetky bublinky spod dlažby, kde by sa mohla zrážať a zamrznúť vlhkosť.
Kúpite bežne v kúpeľňových štúdiách, kde predávajú dlažby - Siko, Senesi, Ptáček, Keramika Soukup, A-Keramika, mnoho stavebnín, bau-bau, atď.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.