Nejste přihlášen/a.
Jsou mezipokojové dveře, které drhnou o podlahu a nejdou vysadit. Drží to tak fest, že se mi ničím nedopařilo křídlo nadzdvihnout. Pod křídlem není ani minimální mezera na vložení páčidla nebo klínu. Tak jak je dostat z pantů ven? Zárubeň je ocelová a panty napevno. Jak sundavají např. těžké ocelové dveře profíci?
Chytneš dveře, táhneš nahoru a otvíráš - zavíráš tam- zpět, postupně vylezou nahoru...
Nebo pod stranu u pantu zatlučeš čepel nože a pak tam strčíš montpáku...
Flexou říznout panty je jasný ale pak budeš bez pantů :D
Po roce jsem se opět vrátil ke stejným dveřím, které se mi nepodařilo vysadit a dnes se to nějakým zázrakem povedlo, zhobloval jsem je, pak nasadil, ale nenamazal. Zjistil jsem, že drhnou ještě u zámku. Takže znovu sundat, ale opět to nešlo. Půl hodiny jsem bojoval, nadával dost sprostě ale nepomohlo to.
. Zapojil jsem i nájemníka, který pod pantem pomáhal šroubovákem odtlačovat. Chybu jsem našel u vyviklaného spodního pantu, který to celé šprajcoval. Pak jsem to už namazal a jelo to jak po másle. Dveře zlehka nasadil a šlapou jako dřív. Takže nic zázračného jsem nepoužil jen heslo, když to nejde silou použij ještě větší sílu
.
Chytnout za kliky, a za stálého tlaku nahoru hýbat do stran, pokud je to možné. Poté nasadit podložky a trochu panty namazat.
Úplně běžně se používá krumpáč, který se plochou stranou zasune pod otevřené dveře na straně pantů (pokud je problém, stačí jen trochu), dveře se podrží a na opačný konec krumpáče se šlápne. Jsou venku v momentě.
když ty dveře drhnou, myslím si že to nebude u pantů, takže tam by něco jít podstčit jít mohlo, co se mazání týká navrtat pant z boku a pak mazat..
Pokud se dveřní křídlo na pantu otáčí,pak pant nemůže být zarezlý.Neznám takové dveře,které by se nedařilo během otáčení v pantu nadzvednout.Je to fyzikálně nemožná situace..Není ten pant nějak zajištěn?Dá se i uvolnit poklepem kladívkem a přitom zvedat.Když vyrobím z dubového,nebo bukového dřeva tenký klín,pak neexistuje ,abych dveře poklepem nenadzvedl.Musí se ale nasadit pod pantem,ne na konci křídla.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.