Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chci se zeptat, proč mi nesepne termostat P10? při nastavení MANU je tam teplota 19 stupňů, přidám stupně na tlačítku plus a stejně mi radiatory nehřejí.
Děkuji za odpověď.
Sepne výstupní kontakt?
Kotel je v provozu?
Pokud ano, proměřil bych termostatový výstup přímo u kotle
Ano výstupní kontakt sepne a kotel je v provozu - teplá voda teče. Jak se proměří termostatový výstup u kotle?
Chce to zavolat nějakého topenáře?
Díky za odpověď.
Ideálně servisáka, zkusit "prozvonit" prostorový termostat na vstupní svorkovnici kotle Zkuste hodit fotku předního panelu kotle, pokud teče teplá voda může být v letním režimu . Párkrát jsem zažil zavřené ventily na topení, přerušený kabel mezi termostatem a kotlem..
Kotel je značka Baxi, je v zimním režimu, předtím to normálně topilo. Já jsem jen " něco nastavila na termostatu " zdálo se mi, že by mohl sepnout ... bylo chladněji ...
a od té doby nesepne. Osobně si myslím, že mám špatně nastavený termostat a nevím jak to spravit, i když návod mám.
Díky za odpověď.
Ak spojite kusom drotu svorky od dvoch vodicov, ktore idu do kotla, kotol musi zapnut. Vacsina slusnych kotlov ma tzv "bezpotencialovy kontakt" a nie je tam ziadne nebezpecne napatie.
Rele termostatu robi to iste, spoji tie vodice. Pri ot-vorenom termostate najdite kabel ku kotlu a spojte to kusom drotu Takto vylucite poruchu kotla a kabla. Potom by som skusil, ci pri odpojenom kabli ku kotlu vam piskacia skusacka vodivosti ukaze zopnute rele, ked nastavite povedzme 30 stupnov teplotu. Tak vylucite poruchu komtaktov rele (opalene, oxidovane).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.