Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proč mi nesepne termostat P10

Od: ivahoo odpovědí: 11 změna:

Dobrý den,

chci se zeptat, proč mi nesepne termostat P10? při nastavení MANU je tam teplota 19 stupňů, přidám stupně na tlačítku plus a stejně mi radiatory nehřejí.

Děkuji za odpověď.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Baterie v termostatu jsou ok-nove? Pokud ano, potom jedine zavada v termostatu.

ivahoo
hodnocení

Baterie jsou OK a když zadám u termostatu funkci TEST tak dojde k několikanásobnému sepnutí a vypnutí výstupního kontaktu ( tak jak to má být dle návodu ).

Díky za odpověď.

hodnocení

0x

Sepne výstupní kontakt?

Kotel je v provozu?

Pokud ano, proměřil bych termostatový výstup přímo u kotle

ivahoo
hodnocení

Ano výstupní kontakt sepne a kotel je v provozu - teplá voda teče. Jak se proměří termostatový výstup u kotle?

Chce to zavolat nějakého topenáře?

Díky za odpověď.

Ideálně servisáka, zkusit "prozvonit" prostorový termostat na vstupní svorkovnici kotle Zkuste hodit fotku předního panelu kotle, pokud teče teplá voda může být v letním režimu . Párkrát jsem zažil zavřené ventily na topení, přerušený kabel mezi termostatem a kotlem..

ivahoo
hodnocení

Kotel je značka Baxi, je v zimním režimu, předtím to normálně topilo. Já jsem jen " něco nastavila na termostatu " zdálo se mi, že by mohl sepnout ... bylo chladněji ...

a od té doby nesepne. Osobně si myslím, že mám špatně nastavený termostat a nevím jak to spravit, i když návod mám.

Díky za odpověď.

Pokud je to ten 450stránkový manuál v 15 jazycích tak se ani nedivím *smich* 2x ročně podle toho nastavuju BAXI u kolegy.Ale pokud pojedete přesně podle něj, včetně rozlišení krátké - dlouhé stisknutí a přidržení talčítka , dá se to zvládnout

hodnocení

0x

Ak spojite kusom drotu svorky od dvoch vodicov, ktore idu do kotla, kotol musi zapnut. Vacsina slusnych kotlov ma tzv "bezpotencialovy kontakt" a nie je tam ziadne nebezpecne napatie.

Rele termostatu robi to iste, spoji tie vodice. Pri ot-vorenom termostate najdite kabel ku kotlu a spojte to kusom drotu Takto vylucite poruchu kotla a kabla. Potom by som skusil, ci pri odpojenom kabli ku kotlu vam piskacia skusacka vodivosti ukaze zopnute rele, ked nastavite povedzme 30 stupnov teplotu. Tak vylucite poruchu komtaktov rele (opalene, oxidovane).

hodnocení

0x

Proměřit termostat není problém, ale chce to aspoň minimální znalosti elektro. Je to pak také otázka bezpečnosti při měření.

ivahoo
hodnocení

Děkuji všem za odpovědi, nakonec pomohli úplně nové baterie.

Takže...baterie byly OK. Správně dlouhé,správně kulaté,akorát byly vybité..*smich*.Hlavně,že už to funguje.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]