Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Marinovač - má někdo zkušenosti?

Od: bobes* odpovědí: 27 změna:

Zdravím a ptám se : máte někdo zkušenosti s marinovačem? V poslední době se množí nabídky na různé typy marinovačů. Prodejci slibují, že za 9 minut je maso připraveno ke grilování nebo jiné kuchyňské úpravě. Všechny typy pracují s vakuovou pumpou, prý je tento způsob marinování běžný ve všech restauracích.

27 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

No, je to dobrej fofr. Navíc je tu prvek, který se nyní objevuje na rychlých tácech (či vyhřátých talířích) i ve formě malých obalených kousků. Ta hromádka mizí jako první a k pití je to špica... tedy, dobré je to!

1jara*
hodnocení

0x

V restauracích to používají kvůli hygienickým normám. Není nad to mít naložené maso pěkně v dobrém sklepě.

bobes*

Hmm, v paneláku se ten dobrý sklep jaksi nekoná.

piotermen
hodnocení

0x

Jo taky to máme doma, moc sem tomu nevěřil, když sme to kupovali jako vánoční dárek, ale fakt to funguje, a to maso je pak eňo ňůňo, určitě doporučuju.

fidonet*
hodnocení

0x

mohu znát cenu a obsah nádoby? popřípadě odkaz na prodejce? Děkuji

kytka*

Fido našla jsem ho je to on topshop.cz/...

fidonet*

hehehehe 1500 korun a informace o dostatečném prostoru pro maso je taky uchvatná. Taková informace se podobá teleshopingu :) No nevím jak bych tam narval 12 kuřecích křídel, a dělat to po dvou není asi to pravý ořechový. Při rozměrech 20 cm to asi žádná sláva nebude. Děkuji za info, budu si to dále dělat v misce za 49 kč :) Bodika za info

marenka*

:D Já už si tyhle věci nekupuji, dala jsem si osobní zákaz *bum* Víte proč? Ono to totiž vypadá tak, že.. přála jsem si mlýnek na maso. Než to vymývat, skládat ... kupuji mleté. Přála jsem si friťák.. to samé, smažím radši na pánvi. Stejně zaprášená je u nás pekárna na chleba, mixér, multifunkční struhadlo a hromada jiných věcí. (dcera bude mít bohatou výbavu:D)

kytka*

Já na takové věci také nejsem . Ale komu to vyhovuje tak ať to používá.

lidus*

Holky přesně tak to je, manžel rád nakupuje a tak máme presovač, odšťavňovač, pekárnu, kontaktní gril, super robot na včecko- použijeme tak max.2x do roka a jinak to tu zbytečně zavazí. Myčku tak tu si naštěstí odvezla dcera.

kejki

A já se přiznám, uklízím na aukro. I kdyby to bylo za málo, nevyhodím to, a je uklizeno. Beru to jako způsob recyklace, vydělat se na tom moc nedá. Ale některé věci v kuchyni jsem neměl rok, nebo dva v ruce, tak to už je prostě nepotřebuji.

Naopak jsem si tam zase něco koupil a musím říct, že ve většině případů jsou to věci právě takhle uklizené, nerozbité, použitelné, čisté.

bobes*
hodnocení

Já jsem koupila marinovač z tohoto e-shopu www.marinovac.cz stále je tam cena 790 Kč. To video, které tam uvidíte se zakládá na pravdě. Tak to opravdu funguje.

vnovak*
hodnocení

0x

Dobrý den marinovač má pře rok a mohu ho jejnom doporučit. Maso je zněj po ugrilování výborné, měkké a šťavnaté.

Zatím jsem griloval jen vepřovou krkkovici, plátky silné asi 15mm. a jsou opravdu výborné. Marinádu dělám z oleje, cibule, papriky (koření), česneku. Snažím se marinádu moc nekořenit abych věděl co jím. Přehnaně kořenéné není dobré. Maso nenaklepávám jen osolím a opepřím a vložím do marinovače. Přeji dobrou chuť. V.Novák

sebod*
hodnocení

0x

Já nakládám maso den předem do obyčejné misky. A pak večer chodíme a čicháme k tomu, přitom slintáme a těšíme se na zítra na grilovámí. *ua* Pááááni, a teď by se mě tohle slastné očekávání mělo smrsknout na 9 minut? Ne a ne a ne *cert*

Lidičky, když teď tady uděláme anketu, zda chránit ty zbytečky přírody na tý naší planetce, tak všichni budou horovat pro přírodu. A pak se nechají zlákat a nakupují zbytečnosti , které se jednou dvakrát použijí a pak leží zaprášené ve špajzce v horním fochu.*plac*

marenka*

Já už jsem se polepšila *zed*

fidonet*

sebot *palec* ano ano, uzeni a grilování je proces .. nebo spíše obřad. Pokud to někdo chce mít za 9 min připravené ( jak výstižně píšeš ) ať si to koupí v TESCO. Tak to maj na rychlovku. Já rád vařím, griluji, udím, .. během toho uchutnávám, ale výsledek .. tedy jídlo už nemusím mít. At´papají jiní. Kdybych připravoval grilovaní 9 minut a pak si udělal rychlovku na grilu, tak to by už nebylo to "pravé ořechové"

bobes*
hodnocení

Takže vážení, já jsem si ten marinovač koupila, stál cca 750 Kč a jsem s ním spokojená. Nádoba je dost velká, vejde se tam celé kuře. Použití je široké, nejen grilování. Jakékoli maso, které se nakládá, tedy i maso na svíčkovou, čína a já vůbec jak je kdo zvyklý. Nevím přesně, ale v návodu je uvedeno až 1,5 kg masa nebo zeleniny.Dá se využít i na přípravu salátů. Vím, že to není životně důležitá věc ale já si ráda usnadňuji práci v kuchyni. Nebo se máme vrátit k Magdaleně Dobromile a přípravu jídla zahájit kucháním a škubáním drůbeže?

marenka*

Tak přeji hodně nových a dobrých receptíků, určitě vymyslíte báječné dobroty. *slunce*

A Magdalenu nebrat... to její vraž tam celé máslo a kupu vajec by mě brzo zruinovalo *smich*

arimas*
hodnocení

0x

marinovac ... co to je za blbost *smich* zase dalsi vyrobek na to jak vytahnout penize lidem z kapes..

vy nemate doma nadobu do ktere udelate smes (marinadu)podle toho co chcete marinovat a pak do toho maso prdnete aspon na hodinu pokud jste si nevzpomnela den predem? tot vse..

hihihi marinovac... tak to me dostalo*haha*

doplněno 13.05.10 18:01:

prosim nepochopte to spatne.. ja se smeju tomu vyrobku ne vam... *frajer*

bobes*
hodnocení

No, vzhledem ke svým dlouholetým zkušenostem (dokonce i v profi kuchyni), samozřejmě umím maso připravit jakkoliv, tato nádoba funguje v podstatě stejně jako Vacsy - vakuovou pumpičkou odsajete vzduch a maso se rychleji marinuje. Hodně lidí, kteří vlastní vacsy soupravu mají stejnou zkušenost. U marinovače je navíc motor, takže nemusíte nic promíchávat, jen tam vložíte všechny suroviny. Ano, je to pro mnohé zbytečnost, ale mně se líbí!

liliana1

Mohu se zeptat arimas a mikrovlnku používáš?To je totiž stejná blbost , můžeš si to ohřát v kastrůlku na sporáku.

bobes*
hodnocení

Nejen mikrovlnku, taky myčku, robotický vysavač, pračku, ledničku, žehličku, televizi, rádio, mobil a spoustu jiných hloupostí. To bude asi tím, že máme zavedenou elektřinu. Tebe je mi ale fakt líto, zvlášť když si představím jak pereš prádlo na valše u potoka, pak rozděláš oheň v kamnech aby sis mohla ohřát to jídlo v kastrůlku a znovu k potoku vydrhnout pískem ten tvůj kastrůlek. Jó, některé to mají těžké, jiné si to ulehčí.

liliana1

To bylo na ARIMAS té se to zdá zbytečné.

bobes*
hodnocení

Tak to se hluboce omlouvám, sorry LILIANO!

liliana1

nic se neděje já jsem se neurazila*hi*

arakain77*

Já s vámi taky souhlasím.Proč bych měl vyhazovat peníze za takovou blbinu?I když jsem ten šmejd neviděl,tak se mi nelíbí už podle názvu.Já myslím,že kvalitní marináda a maso v nádobě udělá svoje.Jak říká naše babička:Všecko chce svůj čas.A ne za minutu hotovo,co má ležet v klidu aspoň hodinu.Radši 24,hodin.Zvláště u masa a dobrot z něj.No a správný kuchař by měl dobře uvařit i v EŠUSU.

doplněno 13.05.10 20:22:

Tahle odpověď je hlavně pro arimas

pitrx
hodnocení

0x

ano, mám čerstvou zkušenost. marinoval jsem roštěnou pouze s nepatrným množstvím olivového oleje, maso šlo po 10 minutách na rošt přímého ohně. Kusy masa byly nesolené, vysoké cca 3 cm. Z každé strany po 6 minutách a maso jsem měl nádherně měkké spíše medium well. bez vidličky, jen s dřevěnou obracečkou, na horký talíř, pořádně posolit nejlépe drcenou solí z mlýnku. no úžasné. dělal jsem i T-bone, ale na stejkové pánvici, ale chce to oheň, právě kvůli kosti. Marinovač opravdu doporučuji...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]