Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Těsnění/silikon ve spreji

Od: mirazb2® odpovědí: 9 změna:

Existuje něco jako "silikon ve spreji" pod vodu? Mám kousíček pod čarou ponoru ve staré plastové ČOVce prasklinku v několika směrech, kterou pomalinku utíká voda. Původně jsem to ručně zalepil tmelem prstem, ale po nějaké době to zřejmě pustilo. Existuje např nějaký "silikon ve spreji", kterým bych mezeru důkladněji utěsnil? Myslím tím abych to zasucha nastříkal, dostalo by se to lépe do skulin a zároveň vytvořil ještě nějakou malou vrstvičku přes vrch ... Zkrátka vytvořit vodotěsný spoj, který bude trvale pod vodou. Zatím jsem objevil pouze tmel ve spreji na auta a spreje, které nejsou pod vodu.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Mě na tohle funguje normální dvousložkové epoxidové lepidlo. Mám s ním zalepený sud. Už drží dva roky a v zimě je prázdný na mrazu.

hodnocení

0x
Ano existují těsnící spreje.
Minulý týden jsem ho akorát okukoval v lidlu.
Něco jako toto
naradiprofesional.cz/...
Co se ale týče odolnosti a přilnavosti, tak tomu moc nedávám.
ČOV bude nejspíše z polypropylenu a na tom skoro nic nedrží.
Takže jediná jistá oprava je zavařit to.

V Lidlu měli bitumen ve sprei kupoval sem ho na izolaci železa před zemní vlhkostí ale to že by dlohodobě vydržel pod vodou taky moc nevěřím je to něco jako přelakovatelné BODY.

Co se týká té praskliny tak spíše to přeplátovat nějakou záplatou s epoxidem.

hodnocení

0x

Pokial je material polyetylen alebo polypropylen, tak si staci pozriet vacsinu technickych listov k lepidlam, lepit je to skoro nemozne. Zvykne sa to zvarat, ale na to zase potrebujete firmu, ktora to robi. Skusil by som nieco pruzne (sanitarny silikon, bitumenenovy tmel Ceresit) a dal z oboch stran nerezovy plech, po obvode natrel tmelom, tiez okolo prasklin, prilozil a zoskrutkoval krizom s maticami (vsetko tiez nerez). Tak sa to aj mechanicky spevni, len diery musia byt tesne a vhodne by boli aj gumenne tesneniace podlozky.

joudic*
hodnocení

0x
kdyz to predem ocistite a odmastite, tak silikon drzi leta a leta

hodnocení

0x

Asi vám nic neříká pojem hydrostatický tlak. Takže pod čarou ponoru nic žádným zázrakem v podobě tmelu neutěsníte.Alespoň ne na trvalo.. Musíte vykroužit kulatý otvor a tam našroubovat svěrnou zátku, která bude svírat těsnění. Kapišto?

Doufám, že se tu nevyskytne jedinec, který bude radit použití mamuta*zed*. Bohužel silikon tu už je *smich*

joudic*
predstavte si, ze existuji uz i lepici pasky, ktere muzete nalepit i zvenku a udrzi sloupec vody jak nic

dejte odkaz ať to není o ničem

asd1
hodnocení

0x

Normálně zevnitř na suchý odmaštěný silikonem přilepíš záplatu z plastový destičky (PP, PE - z kanystříku od destilky apod.,) Tlak vody to přitlačí a pokud to neodloupneš montpákou tak to nádrž přežije...

Dá se i silikonem jen přetmelit - silnější vrstvu.. Ta destička je prakticky jen jako ochrana silikonu..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]