Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Blížím se k šedesátce, pár postřehů a dotazů

Od: andrea2® odpovědí: 6 změna:

Ahoj lidi. 1. Přestávají mi vyhovovat dosud OK pružinové matrace. Dnes "přeleželá" ramena. Plánuji nákup přistýlky Dormeo Memosan Roll Up 3+2. Záhadně mi vyhovuje spaní na gauči 1,5 lůžko , zřejmě HR pěna na pružinách.

2. Brní mne ruce- to je asi taky od spaní, (PC myší max 2 hod. denně).

3. Začíná mi vadit spaní v suchém bytě-nemohu na manželku otevřít okno ani od jara-no, zkusím to. Na spaní už vymýšlím 3/4 pyžamo. Dlouhé je moc (teplé) a krátké málo.

4. Velmi dlouho jsem nedal dopustit na překapávanou oslazenou kávu. Nyní stále piju neslazeného turka a překapávaná neslazená mi chutná jako obyčejná melta.

5. Poprvé v životě mi vadí jízda v motoricky slabém autě, když to do kopce prostě netáhne. (motor 1,2: 16V)

6. Začínám si uvědomovat, že už na všechno nestačím (nemovitost, zahrada) a řeším, co vlastně vypustit, tedy priority. Pořádek a plánování není moje silná stránka.

Asi zatím dost, vítám vaše postřehy.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

4x

Dobrý den, postřehy? No, postřehl jste, že se mládí loučí a vítá Vás stáří. K tomu stárnutí patří i změny a to, že nám začínají určité věci vadit nebo je musíme dělat jinak či je přestat dělat zcela. Hlavně si dejte pozor, ať se z Vás nestane zlostný a stále na něco naštvaný dědek - udržujte si mladost alespoň duševní. Jo, ten gauč je fajn, protože starší člověk má spát na tvrdším (aby nebyl ráno "rozlámaný"). Holt jdete do další fáze svého života, ale i ta může být ještě hezká (zvláště, když to berete s klidem, nadhledem a humorem). Zdravím!

P.S. I muži mají svůj přechod .

hodnocení

4x

Mě zatím k 60.pár let chybí..ale už taky začínám plánovat :)

Bydlím taky na vesnici v domku, kde jsem se přistěhoval z města, kde jsem bydlel od mala. Mám větší zahradu. A až budu vědět, že mi dochází síly na údržbu domku a zahrady, tak to prodám a odstěhuju se zpět do bytu někam..a nemusí to být nutně zpět do stejného města, kde jsem bydlel.

A samozřejmě s věkem se mění i postupně různé záliby a místo obyč kola, na kterém miluju jezdit, třeba elektrokolo..apod. Místo dlouhých výšlapů natěžko, jen dojet někam autem a jít na lehko s malým batůžkem a jen pár km na kochačku. Prostě si vše přizpůsobovat podle věku a fyzičky, ale pořád si dělat radosti, jak psal Ben. A ne za každou cenu něco hrotit a dokazovat si, že ještě nepatřím do starého železa.

hodnocení

3x

No jo, těžce se člověk smiřuje s tím, že už neuběhne maraton. Ale jde to. Zase jsou jiné radosti. Víc mě potěší příroda, vůně, závan jarního větru, barvy. Dokud nejsou nemoci které vás položí, tak to jde. To spaní je důležité. Jen se mi zdá, že Dormeo je jen reklama. Koupil jsem dobrou matraci ve specializované prodejně a jsem spokojen.

Věčný problém žen...v zimě je moc zima, v létě horko, jednou fouká, podruhé štěká pes, nebo moc svítí Měsíc. Dá se to vyřešit rozvodem, ale zase po 60 se učit prát a vařit není nic moc.

Chce to život zpomalit, za ničím se už nehnat a užívat dokud to jde.

hodnocení

3x
Tak když to vezmu popořadě.. Dormeo se chválí tím, že matrace vydrží 20 let jenže obecně se propaguje přístup, že by se matrace měla nejpozději po 10 letech vyhodit a koupit nová. Jinak to rozebírat nebudu, neměl jsem ji tak nemůžu posoudit jaké jsou.
Co se týče drobných neduhů, ono je horší když to přijde naráz. Já před pár lety měl srandu z toho že cestou na Šerák uteču o 5 let mladšímu hubenějšímu klukovi a rok na to mě skolila choroba po které jsem rád že vylezu do schodů. Takže můžeš být rád že tě tělo na stárnutí připravuje milosrdně, pozvolna.
Moje choroba mi přinesla malou výhodu, dřív jsem musel spát v dlouhých rukávech i v létě, protože jinak mě jak jsem se trochu odkopal, píchalo měsíc v lokti. Teď beru prášky na Bechtěreva proti zánětům v kloubech a najednou si můžu dovolit spát nahý.
Máme v ložnici studený odchov, topení v zimě udržuje nějakých 12°C a od dubna už máme okno pootevřené. Třeba by manželka taky uvítala v noci čerstvé povětří jen má strach že bude muž proti a neřekne to :)

hodnocení

2x

ad1-nemám s tím problém,ani měkká a ani moc tvrdá-prostě přiměřeně

ad2-ano když si přeležím ale to se mi stávalo i jako puberťákovi,od myši to není při PN jsem na PC klidně 12 hodin.

ad3-Toto mi vadilo vždya vlastně pořád i v zimě máme přes noc stále ventilačku-zavírá se pokud je venku cca-10 .

ad4-no problém-mámmchuť-dám si 2 nebo 3 v jednom, nebo logrovku s mlékem či bez

ad5-po zkušenostech se škodou 105 (měl jsem ji jen jeden rok a s mtorem ze škody 100)mi toto také hodně vadí,i když s tou škůdkou jsem cestu od tchýně udělal zatím asi nejrychleji (pokud si nekrátíme úsek po D3 okolo Ta)

ad6-ano ,jak říkal můj otec-síli mám dostatek,ale ,žel jen tu slabou.Nicméně stále stačím a mnohdy i předčím některé mladíky v práci

Zkrátka a jasně jsem skoro šedesátiletý mladík!

jabraka*
hodnocení

0x

Za dvacet let ti tyto neduhy už vadit nebudou,budeš rád,že se trochu projdeš okolo domu,posedíš na sluníčku a okopeš na zahrádce kytky.Možná že je budeš schopen i zalít.Já jsem vyrobil vysoké záhony a rozvod vody až k nim.Nemusím se ohýbat a zalévání jde skoro samo.

Ty bolesti kloubů se dají rozcvičit a jen stačí si udělat seznam pilulek,které brát na určitý čas.Lékař tě už bude dobře znát.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]