Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
ze sběrače dešťové vody, který je nainstalován na okapu, vedu hadicí vodu do zeleného zahradního sudu. Vytvořil jsem v něm proto otvor a prostrčil hadici. Nyní řeším, jak spolehlivě a jednoduše místo napojení hadice na sud utěsnit. Z fotografie je patrné, že sud v místě otvoru prasknul. Potřeboval bych opravit i tuto prasklinu. Můžete mi prosím doporučit nějakou osvědčenou metodu (lepidlo, tmel, těsnící pásku...)? Děkuji.
Nevím jaký důvod vedl k tomu.vstup okapu do sudu řešit dírou do boční stěny,když se dá sud plnit horem,ale i tato konstrukce není nijak kritocká.Když se naplní sud až k k hadici,bude tam tak malý hydrostatický tlak,že pomalu stačí hadici utěsnit "řvýkačkou"-Pouřil bych k utěsnění nějakou šňůrku zevnitř namotanou na hadici a tu zatřít olejovou barvo.Já bych asi otvor ucpal špuntem a hadici shora vsunul do sudu.
Stejně tak se dá ze sudu zalévat,Vodou naplněnou hadici vložím do sudu s vodoou a voda sama poteče na záhonek.Jen je potřeba zajistit spád,umístěním sudu co nejvíc nahoru.Nejlepší by bylo sudna stojanu postavit přímo pod okap.
JABRAKA
Pouzijte sadu spojek na to urcenych, obrazky si projdete ... benco.cz/..., prasklinu nejlepe svarit origo svareckou... sudymorava.cz/...
Pokud jde jen o utěsnění hadice a není tam žádné mechanické namáhání, zalepil bych to jednoduše silikonem.
Co se týká praskliny, já jsem podobnou řešil tak, že jsem to povrchově natavil horkovzdušnou pistolí a špachtlí tak nějak spojil. Opět: jde jen o to případné prosakování, nějaké mechanické namáhání to nevydrží.
Dobrý den,
přívod do sudu nemůže být shora, neboť by sud při naplnění začal přetékat.
Co říkáte na tohle: braunys.cz/...
Lepidlem na trubky plastové, novodur atd.. Podle návodu odmastit, lehce obrousit a ZEVNITř ! prasklinu vylít ,24 hod schne a potom znovu.
Lepil jsem zelený sud, konický, Ale bylo to dole a stále na to tlačí voda,,,,...Pečlivost a trpělivost a bude to dobrý.
I tu hadici za sudu asi taky oblepte...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.