Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pěna kolem oken

Od: tomasz odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,

máme starší atypický dům z části postavený z žulových kamenů. Bývalý majitel při výměně starých dveří a oken za plastová je ofoukal pěnou, tu ořezal a zalepil (snad flexibilním) lepidlem, viz fotka. Chystám se něco podobného udělat kolem vstupních dveří. Pěnu Ceresit WhiteTeq jsem seřízl (díry ještě dofoukám), pořídil jsem kvalitní flexibilní lepidlo do exteriéru. Teď se ptám. Než to zamažu tím lepidlem, mám to něčím napenetrovat? Nebo tam nějak dát perlinku, ať to moc nepopraská?

Moc Vám děkuji za reakce.

T

Pěna kolem oken
Pěna kolem oken #2
Pěna kolem oken #3

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Ořezat pěnu, nepenetrovat, lepidlo, lepidlo, omítka.

hodnocení

2x

Flexibilní lepidlo si schovejte na lepení dlažby. Pěnu vydloubejte do hl. 1,5cm a zaspárujte vyztuženou spárovací maltou.Např. Repol od Murexinu. Každá firma na stavební chemii má svoji reprofilační maltu.Je to poměrně speciální výrobek. Bude k dostání jen v centrech se stavební chemií. Jakékoliv tenkovrstvé pokusy s lepidlem, stěrkami a pod. vedou k pozdějšímu popraskání. V Baushopech možná něco seženete od Hasoftu.

koupelny-jas.cz/...

Pěna kolem oken #4
tomasz
hodnocení

Moc děkuji! A je potreba to dlabat? Chtěl bych víc tu penu neubírat (tepelna izolace) a napatlat to tam. Lze to?
10.05.21 23:31

Nelze

jabraka*
hodnocení

0x

Abych zachoval i vzhled kamene,použil bych keramické pásky a okolo dveří bych je na pěnu nalepil.

JB

tomasz
hodnocení

Myslíte ty co se používají v kombinaci s obklady?

TZ

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]