Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Svorka na vypínač elektronářadí

Od: millcom® odpovědí: 8 změna:

Netušíte někdo, kde sehnat data pro 3D-tisk svorky na vypínač elektronářadí. Popřípadě, kde lze tu svorku koupit?

Svorka na vypínač elektronářadí

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

zaseja
hodnocení

3x

Docela by mě zajímalo, kdo by si ten nesmysl koupil a pak ho i používal, vždyť je to nebezpečný.

Navíc to nářadí má na vypínačích aretační čudlíky.

hodnocení

Nevidím na tom nic nebezpečného. Soudím, že netušíte jak a k čemu se to používá. Tak tedy, pokud mám na výměnné vkládací desce truhlářského stolu okružní pilu (mafla), nebo horní frézku slouží tento klips k aretaci vypínače toho elektrického nářadí tak, aby nářadí bylo stále zapnuté a nemusel jsem se neustále ohýbat pod stůl pokaždé, když chci mašinku zapnout nebo vypnout. Síťová šňůra mašinky je pak připojena do zásuvky zabudované na stole, která má bezpečnostní zapínání On/Off a navíc nouzový vypínač. Tak asi takto. Snad už tedy víte kdo a proč by si tento, podle Vás "nesmysl" kupoval a používal :)

Svorka na vypínač elektronářadí #2
zaseja

Ale pořád tvrdím, že je to zbytečnost, vždyť to nářadí má na vypínačích originál aretace, takže není potřeba tam dávat další hloupost.

hodnocení

Nemáte pravdu! Uvedu Vám dva příklady za všechny. Třeba ruční okružní pila Metabo KS55 anebo horní frézka Bosch POF1400 Ace mají Vámi zmiňované "čudlíky", ty ale vypínač nearetují v pozici zapnuto. Slouží jen k mechanickému uvolnění spínače, aby bylo možno mašinku zapnout. Jakmile "čudlík" zmáčknete a zapnete mašinku, čudlík se vrátí do původní polohy a po uvolnění prstu ze spínače se mašinka ihned vypne. To je právě ta bezpečnost o které tak horlivě mluvíte! Kdyby to fungovalo podle Vás, tak byste odložit z ruky i zapnutou mašinku. V tomto případě je ale Vámi prosazovaná bezpečnost "v hajzlu" a odložení zapnutého mafla nebo horní frézky může mít opravdu fatální následky.. Promiňte mi mou reakci, ale než se zase budete vyjadřovat k problému o němž nic nevíte a jen "tušíte" nebo "si myslíte", zkuste si napřed o tom něco přečíst. Pokud sbíráte body za příspěvky a chcete se tvářit jako odborník na všechno, dokážu to pochopit, nicméně s kloudnou radou to v tomto případě nemá nic společného. Navíc, jak jsem si všiml, je na těchto stránkách Váš nick a k němu připojované rady a názory, docela negativně "profláknutej". Vy už mi prosím nic neraďte a snad raději už ani nereagujte! Tvrdit však nadále můžete co chcete ...

zaseja

Neboj, se všema těma mašinkama dělám, nikdy bych si takovou věc na nic nenasadil, ruce potřebuju mít na práci a ne ve vytríně, to je stejný, jako třeba že obkladači mají na ručních bruskách, který používají na řezání dlaždic sundaný kryty na kotouči, prostě udělat mi to zaměstnanec, tak okamžitě letí.

A body nesbírám, nesnášim to bodování tady, radši sem lezu jako neregistrovaný, i když mám registraci asi 11 let, právě kvůli tomu bodování.

Proč se tomu asi říká "tlačítko mrtvého muže" :-D

hodnocení

0x
Mám podobně jako tazatel zabudovanou horní frézku do stolu pily, jako spodní.
Připojená je do dvojité zásuvky, kterou ovládám přes spínač 0-I a velké STOP tlačítko. Tlačítko je umístěné hned po ruce, téměř v rovině stolu, vypnu ho občas i břichem, když se moc natáhnu nad stůl.
Zároveň s frézkou se přes tu dvojzásuvku zapíná i odsávač pilin.
Aretace spínače frézky je jednoduše provedena nasunutím kousku trubky z PET flašky na rukověť a spínač.
Není myslitelné zapínat a vypínat "spodní" frézku origo vypínačem a šmátrat naslepo někde pod deskou stolu.
Při používání frézky jako horní po jednoduchém posunutí plastu nabok ovládám spínač klasicky.
hodnocení

@hejkal: díky za inspiraci *zdravi* Mezitím jsem to však už také a po "česku" vyřešil. Vyříznul jsem Ú-čko do kousku plastové trubky a tu nasouvám na spínač. Je to plně funkční. Poptával jsem se tady jen proto, že jsem tvor pohodlný a mám možnost 3D-tisku. Možná pro inspiraci na druhou stranu - automatické spouštění odsávání pilin při zapnutí mašinky jsem vyřešil dvoj zásuvkou se spínačem Master-Slave. Je to naprosto perfektní a jednoduchá záležitost ...

Svorka na vypínač elektronářadí #3

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]