Nejste přihlášen/a.
vedle pozemku (pole, které se rozparcovalo) vede neoficialní bahnitá cesta. Cesta (z hlíny) je asi o 30 cm výše než pozemek. Chtěl bych stavět, ale ta cesta tam musí zůstat. Ještě se plánuje její vydláždění, ale až cca za 10 let. Ale i tak tam máme nechat 5 metrů mezeru od plotu, na chodník a menší stavební techniku.
3 metry na šířku odeberou z našeho pozemku. Může mi město takhle zabrat pozemek? 3 metry jsou celkem dost... Co tam mám před ten plot dát? plánuji nějaké stromky, hnojiště a hromádka posekané trávy, kompost, je to můj pozemek a můžu si tam dát co chci, krom plotu teda asi. Až budou stavět, klidně ať stromky poničí. S tím jsem se ale už nějak smířil.
Co mi teď ale vadí je, že cesta je výš a plot může být nejvíce vysoký 1,8m. Takže bych nejradši vzal bagr a cestu zapravil na úroveň pozemku. Může se to? cesta je široká cca 50cm a je na pozemku města. Co se stane poté, není to ilegalní? Vadí mi, že by mi sousedi koukali přes plot.
Dobrý den, ta cesta není Váš majetek, tak bez souhlasu vlastníka (obce) do ní zasahovat legálně nemůžete. Pokud bude nutné v budoucnu zabrat část Vašeho pozemku (majetku), tak by ho měla obec vykoupit (až v krajním případě nedohody a v obecním zájmu vyvlastnit). Se stavbou plotu u cesty počkejte, dokud nebude vše okolo dláždění jasné, vyměřené a hotové. Zdravím!
P.S. Na radnici si nechte (jako účastník st. řízení) ukázat projekt cesty a třeba se počítá se zahloubením cesty (nebo to vzneste jako požadavek).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.