Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kotel Protherm

Od: petraw odpovědí: 9 změna:
Dobrý večer pánové .
Mám maličký dotaz. Předem děkuji. Máme doma vytápění kotel Protherm. Když už netopime není topná sezóna. Můžeme úplně vypnout kotel? Myslíme z jističů aby vůbec nesvítil.
Může to být na škodu? Jsou nějaké negativity když bude kotel třeba půl roku úplně vyplý.?
Moc děkujeme Patra

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Proč ho chceš vypínat ze sítě?

Slušně vychovaný kotle mají nastaveno po měsíci protočení cirkulačního čerpadla. To bez elektriky nemůžou udělat.

hodnocení

3x

No já mám Protherm (stacionární nekondenzační) tuším Panther... Má piezoelektrické zapalování, takže tam nehoří plamínek, kotel se zapaluje když dostane pokyn z termostatu. Od té doby co byl nainstalován, tak ještě nebyl vypnut (krom výpadku elektřiny nebo servisu) a už to bude několik let.

hodnocení

2x

Vypnúť ho môžete, ale neodporúčam to robiť. Alebo ho aspoň raz za dva týždne na chvíľu zapnite do elektriny. Kotol raz za čas pretočí s obehovým čerpadlom, prípadne aj s trojcestným ventilom, aby v dobe nečinnosti nezatuhli. Servis bude násobne drahší ako ušetrené jednotky korún za elektrinu použitú na napájanie RJ.

hodnocení

1x

Kotli se nic nestane, vypnete nejdrive vypinacem a vytahnete jen privodni kabel ze zasuvky.

petraw
hodnocení

Děkuji.
Kabel máme přímo ve zdi. Žádná zásuvka atd.
Mohu úplně vypnout jen jisticem.

Ok, tak jisticem. Jen jestli je na jistic jen kotel a ne vice jinych zasuvek...

hodnocení

1x

No, já bych úplné vypnutí nedoporučil. Mám Protherm a ten se jednou za občas probudí,protočí čerpadla. Co máte napsáno v návodu výrobce? Já tam mám, kotel nevypínat od sítě...

hodnocení

0x

Měl jsem kotel Protherm a také jsem ho vypínal třeba na půl roku i delší dobu. Každou noc jsem ho také vypínal, protože v noci nemusím mít teplo. Čerpadlo to zvládlo, ovšem nebyl to kondensační kotel a neměl oběhové čerpadlo, to bylo v topném okruhu mimo kotel. Ještě jsem ho vypínal při každé bouřce.

ji*
hodnocení

0x

Mám elektro Ray18 vypínám jističem několik let, kotel má 8let zatím bez problému... nikdy mne nenapadlo zjišťovat zda se to může nebo ne *hi* nicméně teď už to asi měnit nebudu *smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma kotel protherm
Otázky na téma protherm

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]