Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Bydlím ve starším rodinném domě, v kuchyni mám betonovou podlahu a na ní PVC, pod kterým se však na některých místech tvoří plíseň. Toto PVC se chystám odstranit, podlahu vyčistit. Uvažoval jsem o aplikaci hydroizolační stěrky na podlahu, nicméně mám obavy, zda po hydroizolaci podlahy nepůjde vlhkost do stěn a dále jakou podlahovou krytinu bych měl použít, jelikož PVC se mi nezdá jako úplně ideální volba. Rád bych věděl, zda má někdo podobné zkušenosti. Děkuji za odpověď.
Zase není kompletní informace.jsou stěny odizolované odspoda?Dnes jsem byl u vnučky,takový domek rekonstruují.ale stěny jsou podříznuté a odizolované folií.Podlaha suchá.Chtějí položit ipu na betonovou podlahu a spojit s izolací stěn.Jako alternativu hydroizolaci tekutou.Poradil jsem jim,ať dají dva nátěry,je to méně pracné,jako IPA..Na hydroizolaci doporučuji 2 cm porfix,a suchou podlahu RIGIDUR,a nášlap VINYL.
JABRAKA
A tu IPU dělali už soudruzi? V tom případě už neplní svůj účel. A nebo suché zdi bez známek vlhkostních map?
V každém případě, když uděláte hydroizolaci na podklad, který tam máte, musíte skladbu podlahy doplnit o další vrstvy, které vám celkovou tl. navýší. Musíte si zvážit, jestli je to možné. Jinak vyrubat až na podkladní desku, tam provést hydroizolaci, tu provázat s izolací stěn. Pak třeba doplnit nějakou tepel.izolaci co výška skladby umožní a třeba dobetonovat cement.potěrem. Na to pak nášlapnou vrstvu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.