Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hydroizolace podlahy

Od: peters85* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den. Bydlím ve starším rodinném domě, v kuchyni mám betonovou podlahu a na ní PVC, pod kterým se však na některých místech tvoří plíseň. Toto PVC se chystám odstranit, podlahu vyčistit. Uvažoval jsem o aplikaci hydroizolační stěrky na podlahu, nicméně mám obavy, zda po hydroizolaci podlahy nepůjde vlhkost do stěn a dále jakou podlahovou krytinu bych měl použít, jelikož PVC se mi nezdá jako úplně ideální volba. Rád bych věděl, zda má někdo podobné zkušenosti. Děkuji za odpověď.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Po doplnění, pokud máte ve zdi lepenku, vyškrábněte hranu lepenky. Hydroizolace podlahy dejte lepenku V 60S35 (nejlevnější svařitelná, nebo modifikovanou lepenku a svařit s lepenkou pod zdí.

jabraka*
hodnocení

0x

Zase není kompletní informace.jsou stěny odizolované odspoda?Dnes jsem byl u vnučky,takový domek rekonstruují.ale stěny jsou podříznuté a odizolované folií.Podlaha suchá.Chtějí položit ipu na betonovou podlahu a spojit s izolací stěn.Jako alternativu hydroizolaci tekutou.Poradil jsem jim,ať dají dva nátěry,je to méně pracné,jako IPA..Na hydroizolaci doporučuji 2 cm porfix,a suchou podlahu RIGIDUR,a nášlap VINYL.

JABRAKA

peters85*
Děkuji za odpověď. Stěny by měly být odizolovány a měla by tam být IPA, ovšem nevím, v jakém je stavu.

A tu IPU dělali už soudruzi? V tom případě už neplní svůj účel. A nebo suché zdi bez známek vlhkostních map?

V každém případě, když uděláte hydroizolaci na podklad, který tam máte, musíte skladbu podlahy doplnit o další vrstvy, které vám celkovou tl. navýší. Musíte si zvážit, jestli je to možné. Jinak vyrubat až na podkladní desku, tam provést hydroizolaci, tu provázat s izolací stěn. Pak třeba doplnit nějakou tepel.izolaci co výška skladby umožní a třeba dobetonovat cement.potěrem. Na to pak nášlapnou vrstvu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]