Nejste přihlášen/a.
Zdravím,připojil jsem novou zásuvku do zdi dle návodu viz foto. Nalevo je jeden černý kabel plus a jeden černý kabel,co dodává proud dalším zásuvkám. Nahoře je žlutozelený na nulák kolík a dole žlutozelený uzemnění. Po zapojení zkoušečka ukazuje nalevo správně proud,omlouvám se za mizernou fotku..Ale spotřebiče,které jsou zapojené,tak nefungují a to i při otočení vidlice v zásuvce. Proud do nich nejde. Kde jsem udělal chybu? Díky předem za radu.
Buď ti tam nejde N - modrý není v rozvaděči připojen anebo nejde fáze L, je někde přerušeno a ten váš šroubovák ukazuje prostý svod (indukci). To je totiž k ničmu zkoušečka.*
Potřebuješ aspoň vadasku, ta ukazuje i napětí fáze proti nule nebo mezifázově, pořadí fází atp. Mám dvě, vadaska SN-4, nová stojí 500 Kč, našel jsem staré vždy po fušerech - co utekli od práce... Pak mám ještě starou bakelitovou černou.
*) pokud zapnete spotřebič a ten šroubovák zhasne, bude to tím, pokud nezhasne, bude to absence N...
Na diagnostiku stavu bez vadasky si můžete vypomoci i jinak...
Chybi Vam tam nula N, proto nefunguje zadny spotrebic. Zasuvku je treba promerit jinou zkouseckou fazi proti nule. Chyba muze byt v jine privodni zasuvce nebo rozvadeci. Promeril bych i zbyle zasuvky, jestli jsou v poradku. Vhodna zkousecka epristroje.cz/...
Vše ostatní funguje dobře.. Kompletní odborná rekonstrukce rozvodu byla v roce 1994 a vše včetně extra připojení kabelu k přímotopum a k jističum je v normě s funguje.
Fázový kabel a kabel připojený k fázi společně propojuje ostatní zásuvky. Vše funguje správně,kromě té zásuvky. Rozvod byl proveden odborně,extra jističe a pruřezy kabelu k přímotopum a extra kabel na zásuvku automatické pračky.
Na prvy pohlad zapojenie ok, az na drobne detaily ako nie celkom zarovnane vodice pod svorky. Chyba bude inde, akurat na diagnostiku treba nieco ine, ako ten svetielkujuci skrutkovac. Nic ine sa nemenilo? Len tento jeden strojcek zasuvky? Predtym vsetko fungovalo? Co ine zasuvky na okruhu s tym istym isticom? Funguje aspon jedna?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.