Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Obložení kovové zárubně vs původní dveře

Od: irrina odpovědí: 9 změna:

Chtěla bych si nechat obložit stávající kovovou zárubeň obložkovou, ale zachovat půvpdní dveře. Je to možné? A jaká firma by to provedla?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Váš záměr je naprosto zbytečný. Pokud chcete zachovat dveře nedělejte obložkovou záruběň, ale nechte si od truhláře obložit stávající futra. Poku jste se rozhodla pro novou záruběň, je v podstattě nejlepší vyměnit i dveřní křídlo. Hovořím ze zkušenosti. Nechat dveře a vyměnit zárubně je k ničemu. Příjdete na to časem i sama, vsadím se.

23.02.10 16:58
hodnocení

1x

Milane sice dávám bod,protože je odkaz moc pěknej, ale je mimo téma.myslim. Na to pozor.

Míro, Váše předešlá rada je samozřejmě OK,

Já jsem odkaz umístil spíše proto, aby bylo vidět že máte pravdu, protože staré dveře a obložit futra nejde. Páč to je kočkopes.

alf*
hodnocení

0x

nejlépe firma z okolí, takové zárubně nabízí masonite, solodoor, sapeli, vlastně asi každý výrobce dveří. Pozor, je to logické ale někdo na to nevzpomene a může být problém, zmenší se průchozí otvor, takže ze 60 jsou pak asi 55-57, podle výrobce. Stávající dveře se potom normálně nasadí do nové zárubně. Hledejte OKZ nebo obklad kovové zárubně. A ještě jedno upozornění, pozor na počet závěsů, dnes se často dělají jen na dva, záleží jaké jsou stávající dveře a pokud jsou hodně staré tak bych dal pozor i na rozteče.

doplněno 23.02.10 13:22:

nám montoval dodo-dvere.cz/... možná budete mít jednu z poboček poblíž, ale myslím, že montují po celé republice

irrina
hodnocení

Tak jsem se ptala u této firmy a řekli, že staré dveře bych musela vyhodit a koupit dveře u nich.

alf*

je to o domluvě, já dveře ani zárubně u nich nekupoval a přesto jsem si s nimi domluvil montáž, jen jsem jim dal FA za dveře od konkurence, kvůli DPH, zkuste jinde třeba google.com/...

petr123*
hodnocení

0x

Jestli se nepletu, tak při použití takových zárubní se musí na dveřích o kousek přemístit zámek a klika. Takže ve dveřích zůstanou díry...

alf*

to zaleží na těch starých dveřích, není důvod právě tak jako není nutné upravovat závěsy celkem detailně podmínky jednoho z výrobců dvere.eu/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]