Nejste přihlášen/a.
Jsou mezipokojové dveře a v dozickém zámku se ulomil klíč, který zapadl někam dovnitř a dveře jsou zamčené. Jak co nejméně destruktivním způsobem dveře otevřít?
No jo, to chce daleko více popsat. Používám několik způsobů podle situace. Ten zámek je docela jednoduchý, mám pár paklíčů a těma to většinou jde. Pokud ne a jsou tam nové obložkové zárubně, mám snahu je rozebrat. Pokud starší dřevěná futra zazděná z dutinou - roztáhnout. Plechová futra jdou také roztáhnout,občas,ta šroubovací. Jestli to je poctivě zazděný masív, tak asi smůla. Tuším to jde odvrtat, ale to už musíte přesně vědět, kde a to já nevím.
Ještě - u nás je firma, borci, co otevřou skoro cokoliv, naposledy jsem je sledoval, když otevírali trezorovou místnost v marketu. Byli uvnitř za pár minut, fakt dobří, jen si za to fakturoval pět litrů..! U Vás mi skáče reklama,zámečnická pohotovost, otevření "od" dvou stovek, to mi přijde jako opačný extrém.
Dozičák s obyčejným klíčem není problém otevřít čímkoli,v práci jsme u některých dveří měli přímo "paklíče" z kusu hřebíku. Problém je s klíčem se zářezama ten se jen tak otevřít bez použití násilí nedá
Teď jsem koukal na nějaké slovenské video s 15 ti různýma šperhákama a vychytal to. Já mám nakonec obyč.zámek,i když už vím, jak na to, nechám to na zámečníkovi. Co bych mohl, je vykroužit tam díru a šroubovákem to posunout. Ale to sice jeden problém vyřeším a druhý se mi objeví
"Dozicak s obycejnym klicem "neexistuje.Tzv.obycejny zamek,ktery je tvarovany jen pro ZASUNUTI ,lze odemknout sperhakem z hrebiku za pet minut i s vyrobou toho sperhaku,tedy nejaky tvar a velikost mit musi.
Dozicky zamek,jehos klic ma bocni drazku a nekolik zoubku,paklicem otevrit nejde,jen ve filmu,nebo profik.
Obycejny klic jde podle cisla koupit,pozor,jsou dva prumery driku!
Stare dozicke mely take cislo,jestli se podle nej daji vyrobit nevim.
Jeste dodam,podle cisla jde koupit polotovar dozickeho klice bez bocni drazky .Ta se frezuje podle stareho klice.Poloha drazky se da zmerit v zamku,je tam na boku otvoru pro klic plechovy vystupek.Pokud se tento vystupek pomoci sroubovaku vyhne smerem ven ze zamku,jde zasunout jakykoliv dozicky klic apokud koupim podle cisla ty zoubky,odemknu.
Pokud se na doz.klici zlomil jen jeden zoubek,lze koupit podle nej,zoubky jsou symetricke.
To jsem zvědav, jak to tady schytáš od těch moudrých rádců, co ani netuší rozdíl mezi obyčejným a dozickým zámkem, ale vesele radí.
Jinak šperháky na dozičáky existují, prodávají se a je jich právě sada, jsou normálně z plechu a mají vyřezané zoubky.
Zaseja,je to mozne,tech kombinaci zoubku neni tolik,a sada plochych sperhaku by fungovala.Ja jsem to delal tak,ze jsem vyhnul ten bocni vystupek,mel jsem hromadu klicu a zkousel jeden po druhem.Nevim,jestli byly vsechny kombinace,ale vetsinou jsem odemkl.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.