Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Za jak dlouho po malování penetrovat?

Od: klaraklara odpovědí: 18 změna:
Máme nový štuk a zedník bez penetrace rovnou vymaloval 2 vrstvy barvy, chceme teď dodatečně napenetrovat hloubkovou pen. Za jak dlouho od malování můžeme začít?

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

joudic*
hodnocení

11x
ja teda stuk taky rovnou maluju

hodnocení

11x

Nevidím sebemenší důvod penetrovat vymalovanou zeď. Za jistých, vyjímečných okolností se může napenetrovat štuk. Ovšem v drtivé většině případů to vůbec není třeba a jsou to jen vyhozený peníze.

hodnocení

9x

Nic jsem doma nepenetroval, a to tam jsou částečně staré vápenné omítky vybílené vápnem, částečně nové jádrové se štukem, často obojí v jedné místnosti (různé opravy). Jen přes to vymalováno dvěma vrstvami barvy a není poznat rozdíl staré/nové. Penetrovat po vymalování nové omítky, to by mě už vůbec nenapadlo :)

hodnocení

9x

Nikdy jsem naštukovanou stěnu nepenetroval (to je "vymoženost" posledních let), rovnou jsem vymaloval a nebyl žádný problém.

oldi
hodnocení

8x
Zeď se penetruje před vymalováním.
Ve vnitřních prostorech není potřeba kvalitní omítku penetrovat.

Bohužel toto neplatí obecně *smich*

hodnocení

7x

A budete následně znovu malovat? A čím vymaloval, jakou barvou?

klaraklara
hodnocení

Maloval Super malba zn.Het. vše vymaloval bíle a mi budeme přemalovávat 3 zdi na zeleno.
Když jsme zelenou barvu kupovali v obchodě nám řekli že máme celou místnost ještě napenetrovat aby se základní barva zafixovala a následná barva lépe držela.
Nebude penetrace vidět tam kde už nepremalovavame (strop)?
A musíme vůbec penetrovat?
Moc děkuji za odpověď.

Penetruju pouze obyčejné hlinkové malby pod kvalitní akrylátové, tam to má význam. Pokud budete přemalovávat stejným typem barvy, penetrace nemá smysl

Penetrace se dělá taky z důvodu, aby zeď následně rovnoměrně sála; pokud nemáte na vymalovaných stěnách šmouhy, čáry a další podobné obrazce, neřešte penetraci...pokud penetraci použijete na tu novou barevnou výmalbu, bude to k "nekoukání", budete muset znova celé malovat...osobně bych to dokončil ve stejném stylu, jak "zedník" před vámi; pokud ještě něco zůstalo nevymalováno...

Het SuperMalba podľa mňa NIE JE akrylátová farba. Skôr by som ju zaradil k hlinkám. Oi. sa predáva ako prášková. Po presnom zložení sa mi pátrať nechce, ale ako pojivo odhadujem nejaký derivát celulózy.
klaraklara
hodnocení

Jste skvělý chlapi, děkuji moc, místo penetrace si dám zítra kafe. Klára

Dobrý nápad a ještě nohy křížem*frajer*

To je tiež funkčný postup a prístup. Nepochválili ste sa, čim budete maľovať teraz. Ale ak nejakou bežnou akrylátkou alebo hlinkou, pôjde to. A až sa za 20 rokov rozhodnete všetky vrstvy, čo sa tam nahromadia, oškrabať, aspoň sa dobre po namočení zlúpnu. Prvý náter môžete prípadne mierne nariediť. Ak by ste sa predsa len rozhodli, že bez extra penetrácie ani ránu, tak pozor na jej špecifiká. Jej zaschnuté kvapôčky sa len veľmi obtiažne umývajú. Ak by Vám na stenách vznikli a zaschli stekance, prekreslia sa do ďaľších vrstiev. Okamžite rozšmrdlať štetcom alebo utrieť. Ak by ste ňou zacákali strop, opäť ju tam bude vidieť.

v obchodě nám řekli že máme celou místnost ještě napenetrovatVíte proč to řekli? Páč z toho mají větší zisk!Nic jiného v tom není.

diesle, naprostá pravda, když cítím, že zákazník určitě chce penetrovat, páč mu to v hospodě poradili, doporučím mu jednou slabě a podruhé silnější vrstvu penetrace a bez ředění.

hodnocení

6x

Nepenetruji, pokud to není stará malba. Ani sádroš nepenetruji, mám dlouhodobě vyzkoušené, že penetrace neublíží, ale velice často je zbytečná. Jen mrhání penězi a prací.

Odpověď na Vaší otázku je, penetrovat můžete ihned, co zaschne malba, ale není důvod penetrovat.

jabraka*
hodnocení

3x

+Penetrovat po malování?Co vás to napadlo?Z mého pohledu je penetrace potřebná jen na zpevnění nepevných omítek.Správně provedený štuk je natolik pevný,že je penetrace spíše na škodu.Ve svém domě s novým štukem bych použil nátěr hašeným vápnem.Na zahradě jsem včera natíral kmeny stromkům,Jsou tak dokonale bílé,že to konkuruje všem interierovým barvám.Kromě toho nátěr "Čerťákem" po zatvrdnutí odolá všemu.Příští malování na tom bude perfektně držet,

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]