Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Chmíří na klíčcích brokolice

Od: vitecek® odpovědí: 7 změna:

Zdravim, ujasníte mi někdo konkrétně, co je chmýří, které mi vzniklo na klíčcích brokolice? Bílé, jako vata.

ASi netřeba fotit .Díky.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

3x

Dobrý den, patrně tam vzniká plíseň (těžko to bude něco jiného). Zdravím!

hodnocení

Bratranec přišel s tím, že to u některých klíkčů může vzniknout a že to je správně?

Jinak mám zbyly tři spodní patra vyhodit? Je tam otvor, kterym to určitě "dejchalo" do těch pater, ted y jestli je to plíseň, tak neviditelně, ale stejně, jsou nakažené i ty ostatní a tedy as ibych to jíst neměl.

Chmíří na klíčcích brokolice
ben®

vitecek - já to z té fotky nepoznám. Zkuste část očichat a případně i ochutnat, jaký z toho budete mít dojem. Asi by to nemělo zapáchat nebo být hořké (to potom raději zbytek nejezte).

hodnocení

3x

Obrázek s rozdílem plíseň vs. kořenové vlásky.

Chmíří na klíčcích brokolice #2

hodnocení

2x

Také si nechávám klíčit semínka, ale tohle chmýří se mi nelíbí. Pokud chcete jíst jen ty klíčky, tak tohle už bych nejedla, protože mi to připadá jako nějaká plíseň. Klíčky mají být čisté, bez té divné "vaty".

hodnocení

2x

Je to plíseň.

Já si nakličuji mungo, hrách a čočku. Semínka namáčím v horké vodě (klíčivost je pak 100 %) a zalévám výhradně převařenou vodou.

No, ještě by to mohly být kořenové vlásečnice.

Chmíří na klíčcích brokolice #3

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]