Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaké dřevo na garážová vrata v domě?

Od: smilescz odpovědí: 8 změna:

Zdravím, chtěl bych udělat nová garážová vrata. Garáž je součástí domu, takže je chci i nějak zateplit. Jsou na východ, takže na ně svítí slunce jen do oběda. Z čeho by jste mi radili udělat vrata (dvoukřídlá otevírací). Můj nápad je tam dát modřínové palubky, a zevnitř extrudovaný polystyren. Jaký typ dřeva,způsob a tak, by jste volili vy? Díky

Fotky: garáž nyní

Jaké dřevo na garážová vrata v domě?
Jaké dřevo na garážová vrata v domě? #2
Jaké dřevo na garážová vrata v domě? #3

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Já bych to komplet vykopal i s futrama a udělal to celý nový. To kovový futro i kovový rám křídla bude dělat neplechu. To se nikdy nepodaří dobře zateplit a pak se to bude uvnitř rosit.

smilescz
hodnocení

Když jsem oddělal polystyren co tam byl teď, mezi deskami jsou mezery a polystyren byl jen přidělaný kousky plíšků. Myslím si že nebude potřeba dělat celý rám nový. A mohu koupit těsnění do dveří.

Jaké dřevo na garážová vrata v domě? #4
Jaké dřevo na garážová vrata v domě? #5

Však to říkám. Vybourat a komplet nový. Ty kovový části se nepodaří zateplit a bude to jen zdroj potíží a problémů.

smilescz
hodnocení

a kdybych to nechtěl zbourat tak by jste radil co, myslím jaké to dřevo

Pokud to bude takhle černý jako bota, tak je vcelku jedno, jaký bude dřevo. Modřín vydrží o trošku déle, ale zase rosí takřka celoplošně smůlu. U smrku vyteče nejvejš nějaký smolník.

hodnocení

0x

Já už bych dnes tento koncept nepoužil, ale dal bych tam vrata (rolety), nebo skládací moduly na dálkové ovládání. Dekorů je mnoho a existují i zateplené varianty.

smilescz
hodnocení

V té garáži neparkuju. Dávám to tam jen když mají přijít kroupy. Používám to jen jako zkratku do domu. Proto nechci nic bourat ani dávat nová vrata. Ptám se jen na použití dřeva

hodnocení

0x

Řekl bych, že ty vrata nic nepotřebují, jen pravidelnou údržbu v podobě jednou za čas obnovení nátěru. Zateplení vrat nemá smysl, pokud tam nemáte temperovanou dílnu. Zateplení tam vůbec nedávejte. Je potřeba aby tam spíš profukovalo a občas navezená vlhkost rychle vyschla.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]