Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
udělal jsem konstrukci pro sádrokartón, jedná se o příčku, která má hloubku 5cm (bez SDK) . V konstrukci mám přes profily CW vedené kabely tj. 2x zásuvka, LAN, HDMI.
Mám dva dotazy:
1) jak správně do příčky ukládat elektroinstalaci a izolaci? Izolaci budu dávat ZDE LINK. Pro jistotu jsem to ještě nakreslil...
2) v místnosti je občas plíseň, tudíž se jedná o vlhkost, jakou mám použít parozábranu pro tuto izolaci?
Díky
1) kabely provléknete otvory v CW profilech, čedičovou vatu vložíte mezi profily CW. (omlouvám se, obrázek jsem nepochopil.)
2) Plíseň je vada stavby, kterou musíte odstranit. Fólie to nevyřeší. Pokud je toto příčka mezi vytápěnými mistnostmi, není potřeba parozábrana.
Zdravím, ano je to vytápěny velký pokuj, který dělíme příčkou. Takže kabely budou s venku na izolaci?
Takže mám do vaty řezat a udělat drážku pro kabely a pak tu drážku zakrýt vatou?
Toto není vata v celku, ale ""kazety"". ODKAZ
Martine, zkuste sdělit, ze kterého jste kraje, páč se u Vás říká kazety, u nás desky, přesně jak je napsáno ve Vašem odkazu an Isover AKU.
Když do profilu CW 50 dáte vatu 50mm, tak se tam kabel nevejde a musíte ho tahat ve hraně desky. Příklad, kabel je ve výšce 120cm, vložíte vatu o výšce 100cm, další desku přeříznete na 20 a 80cm. Kabel půjde mezi deskami nad sbou.
Pochopili jsme se?
Děkuji za odpověď, prostě jsem se spletl, ale kazety jsem myslel izolační desky a týká se odkazu který jsem poslal do mého příspěvku. Myslím že už mám jasno, ale raději se ještě ujistím a pokusím se to popsat. Kabel je ve výšce cca 40cm, takže musím udělat to, že uříznu SDK na 40cm přes spáru SDK budu tahat kabely a pak dám dalši SDK? Samozřejmě vše vnitřkem příčky.
Pro jistotu jsem to nakreslil.
Ještě nevím jestli se bavíme o desce SDK, nebo izolaci. Spíš by jsem to řešil tak, že uříznu 40cm s desky izolace a mezi spojení další desky izolace budu vest elektroinstalaci ...Není to myšleno takhle?
Vlhkost a plesne rieste uz teraz - maju nejaku pricinu.. Dalsia vlhkost z kondenzacie na chladnom povrchu hrozi len tam, kde je rozdiel teplot a jedna je pod rosnym bodom, co vas pripad nie je, delite miestnost na polovicu. Parotes netreba.
Kable sa ukladaju cez otvory v profiloch (ak idu vodorovne). Otvory su predlisovane, staci vyhnut okraje a mate dieru okolo 3 x 3 cm. Pozor na ;
1. Ostre hrany profilov, mozu plast kabla poskodit.
2. Hroty skrutiek pri montazi, mozu napichnut kable, su z toho potom zahadne poruchy "chranic nahodne vypadava".
3. Tepelna izolacia (vata) znizuje prudovu zatazitelnost kablov, ale stale je to ok pre 16A zasuvky a CYKY 2.5mm2
Petr, děkuji za vysvětlení, ale mě se teď jedná o poslední část rubikovy kostky a to jak mám vest elektroinstalaci a tepelnou deskovou izolaci. Konstrukce CW má tloušťku 5cm...
To že mám dávat kabely přes otvory v CW chápu, ale jak té kabely schovat, neschovat do izolace?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.