Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Venkovní obklad schodů

Od: profi odpovědí: 7 změna:

Zdravím všechny nadšence, v obkládání nemám zkušenost. Mám tyhle 20 let staré betonové schody, nyní už jsou aspoň zastřešené.. Za tu dobu než jsem se dostal k obkládání povrch nám nějak zestárl Dlažbu už mám od začátku koupenou (keramika 30*30). Prosím jak mám připravit povrch před pokládkou? Samozřejmě oloupat co půjde, ale dál? A pokud by někdo byl ochotný poradit i s pokládkou budu moc rád díky

Venkovní obklad schodů
Venkovní obklad schodů #2

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Vzal bych to pořádně wapkou, co nedrží to odpadne + se odstraní povlak z mechu, prachu apod.

profi
hodnocení

Dobrý tip do začátku a co dál, jak upravit povrch? penetrace, izolace...?

Podla navodu vyrobcu lepidla, on predpisuje aj penetraciu, ak je potrebna.

krtek6
hodnocení

1x

pokud povrch není drsný nebo zdrsněný je potřeba použít penetrace...jinak pak lepidlo proti mrazu a odpovídající dlažbu a hlavně koncové profily (hrany) ...lepit to na prasáka bez ukončovacích profilů hrozí problémem do budoucna, že to tam praskne nebo to někdo ukopne

jabraka*
hodnocení

0x

Většinou cementová lepidla mají dostatečnou přilnavost na čistý beton.Pokud se použije Wapka,není penetrace potřeba..Řidší lepidlo se dostatečně spojí s betonem a dlažba bude držet.Pokud bych chtěl jistotu,povrch bych bruskou zdrsnil.

JABRAKA

hodnocení

0x

Pokud bych chtěl mít jistotu, že to bude na dlouho a bez problémů, tak bych volil desky z jednoho kusu materiálu. Na míru nechat uříznout u kameníka i s přesahem, aby se pak daly vložit boční hrany. Boční hrany pak doměřit a vlepit.

jester*
hodnocení

0x

Pořádně oškábat co nedrží.A to nejdůlžitější natřít hydroizolací a taky kvalitní flexibilní lepidlo doporučuju ceresit CM16.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]