Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nezvládnu vynést starou válendu

Od: petra28 odpovědí: 39 změna:

Dobrý den, chci koupit novou válendu v Jysku, myslíte, že se dá s nimi dohodnout, že si připlatím a oni mi odnesou starou válendu k popelnici? Nemám nikoho kdo by ji odnesl. Děkuji za info

39 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
To co tady zmiňujete Vám zajistí i hodinový manžel.

hodnocení

3x

Dneska Petro není nic složité. Taky jsem na spoustu věcí sám. Starý nábytek jsem rozebral kladivem na jednotlivé desky a ty odvozil autem na sběrový dvůr.

Pokud nemáte řidičák nebo chlapa, tak je to Váš problém, ale rozhodně to není složitost dnešní doby.

Nebo dříve snad šlo dělat skládku v lese nebo na sídlišti u popelnic?

zaseja
hodnocení

1x

Možná že se s nima dá dohodnout, ale proč k popelnici? Tam to nemá co dělat, taky bys mohla zaplatit pokutu

petra28
hodnocení

Dobrý den, no tady lidé občas vyhazují kusy nábytku. Už jsem tu viděla kancelářskou židli, kanc.stůl a tak. Tak proč ne válendu. A kam jinam s válendou? Nikdy jsem to nemusela řešit. Děkuji za info

Tak ty věci se tam nacházely protože jsou lidi čím dál větší ,,bordeláři"

petra28
hodnocení

Je to jednoduchá klasická válenda s úložným prostorem. Materiál Pěna , Mikrovlákno, Dřevotřísková deska, Překližka. Šířka: 200 cm, Výška: 36 cm, Hloubka: 80 cm. Myslíte že vydrží? Bude na ní váha 89kg.

Tak kam asi třeba na sběrný dvůr? Tím, že válednu vyhodíte k popelnicím můžete také dostat pozdrav od města - obce , dopuštíte se tím přestupku! To nemáte sourozence , rodiče, kamaráda,přítele nebo alespoň ochotného souseda?co by ji byl ochoten vynést a odvést až na sběrný dvůr?!

xxk

Nábytek k popelnici nepatří, není tam skládka. Každý se musí postarat o odvoz na sb. dvůr a ne to vyhodit pod barák a ostatní se na ten čurbes dívejte. U prodejce se informujte, zda tuto službu vykoná za vás, nový nábytek vám mohou vynést do bytu, vše za poplatek.

Petro asi si pletete rozměry-DÉLKA 200cm,ŠÍŘKA 80cm a VÝŠKA 36cm! a poslední -bude na ní opravdu, váha? to ani decimálka neměla tokovou hmotnost! To je Vaše HMOTNOST nebo je to HMOTNOST té válendy?

hodnocení

1x

Dobrý den, teď hned si dejte inzerát třeba na bazos.cz, a nabídněte válendu za odvoz nebo nějaké drobné. Třeba si ji někdo odveze, pokud je pěkná, škoda vyhazovat, někomu na chatu nebo kdo nemá kde spát, ještě poslouží, doba je dnes zlá. Zdůrazněte nutnost samosatného snesení z patra. Jinak odvézt na sběrný dvůr, nebo pokud si odveze ten, kdo vám přiveze novou. U popelnic to skutečně nemá co dělat, popeláři na komunální odpad to stejně neodvezou, jen to bude zavázet a město vám dá pokutu. Navíc je to škoda, jak říkám, likvidovat, pokud to není vyloženě ve špatném stavu.

Co třeba příbuzné, nemáte? Třeba by vám pomohli se snesením a někdo by si vzal válendu na chatu nebo tak.

doplněno 02.05.21 18:39:

Petro, na Vašem místě bych zkusil několik věcí:

- koupi si tedy promyslete nějak předem. Jak jsem psal, jedna možnost je, že zkusíte dát válendu na inzertní servery, třeba bazos.cz, vsezaodvoz, sbazar a jiné a počkáte třeba týden, dva, zda se někdo ozve a odveze si ji. Pokud ano, tak holt pár dní přespíte na nějaké provizorní posteli, nebo lehátku, prostě co máte po ruce provizorně. Pak provedete teprve objednávku.

- objednejte u jiné společnosti. Určitě tu sedačku třeba mají i jinde, kde mají kompletní servis. Starou odvezou, ekologicky zlikvidují, novou přivezou, možná to bude dražší, ale máte vystaráno.

- zajděte si, pokud už mermomocí chcete kupovat v tom Jysku, do té prodejny a tam jim vysvětlete situaci. Třeba se domluvíte s někým z prodejny, kdo by vám s tím pomohl, nebo se oni domluví s přepravcem, když to tam máte tak blízko. Jste jejich zákazník, třeba vám vyjdou nějak vstříc.

-zajděte si u vás ve městě na sběrný dvůr a tam se zkuste nějak domluvit. Případně zajděte na odbor životního prostředí u vás ve městě. Třeba se tam nějak dohodnete, pošlou vám tam nějaké chlapy u údržby města, kteří si sedačku rovnou odvezou do sběrného dvora. Vynesením k popelnicím si jen koledujete o pokutu a stejně to někdo bude muset odklidit, u nás to odklízí právě lidi od technických služeb města. Domluvil bych se s nimi tedy přímo.

- jinak jak už jsem psal, poprosit kamarády, přítele, někoho v práci, souseda, zda by nepomohl.

petra28
hodnocení

No tak teď jsem pročítala možnosti doručení u Jysk a ačkoliv bydlim kousek asi 4-5min. pěšky, tak doručení mají buď přes DPD a Rhenus takže oni mi určitě válendu neodnesou. :( Tak to opravdu nevim co budu dělat, jinou postel na spaní nemám. Já myslela, že to jde v 1.

hodnocení

1x

Několikrát se mi stalo, že se šofér rozčiloval, že jsem toto nedala do objednávky. Jeho povinnosti je dodat zboží za první dveře. S tím počítá, je sám a s rudlem to zvládne. Kdybych si tuto službu objednala, měl by helfra a z bytu by starou vynesli.

hodnocení

1x

Nevím z kterého města jsem, ale já tady napsat do nějaké skupiny na facebooku, že sháním 3-4 chlapy na půl hodinky na pomoc, tak je nestačím odhánět. Ještě se najdou slušný lidi.

Když jsem byla sama s dětmi a něco takového jsem potřebovala, zašla jsem do hospody, zvané Plívanec a servírka mi někoho ukázala, kdo je schopný. Nechala jsem jim poslat 2 rumy a měla jsem vystaráno. *palec*Jednou byl jeden více přítulný, tak jsem mu vyprávěla o průjmu mladší hočičky. A byl klid.

Paní babko ale to už je hodně dávno že...? To už v řekách uplynulo hodně vody.

Trochu máre pravdu tak nějak to částečně kdysi dávno fungovalo.

Ale dnes je rok 2021 celý svět a celá společnost je uplně jiná.

Za 2 rumy a více se nikdo u stolu ani nehne...

Klid, však jsem jim zaplatila, když práci odvedli. A cca před půl rokem jsem u nás v hospodě takhle sehnala instalatéra.

jhfd
hodnocení

1x
Stěhovací/vyklízecí firma + odvoz do sběrného dvora. U popelnic to nemá co dělat! Nevidím na tom nic tak složitého, jak píšete

tm
hodnocení

1x

Válenda patří na sběrný dvůr, ne k popelnici! To je na pokutu - černá skládka. A argumentovat tím, že tam vyhazují i jiní třeba židli... židle tam taky nemá co dělat, ale je jaksi rozdíl židle (ta by se vešla i do kontejneru) a postel, že... pokud nemáte jak odvézt (nejste zdaleka sama - taky bych neměl jak odvézt), zavolat na obecní úřad, domluvit kontejner, zavolat na sběrný dvůr, domluvit odvoz... samozřejmě jim něco musíte dát. Vynášku zajišťují i některé řetězce - např. datart, snad i Ikea. Je však lepší koupit v menším krámu s vlastní dopravou - tam se dá lépe domluvit než s DPD...

Asi vůbec nevíte, kolik stojí objednat kontejner. To příjde na 4 obyčejné nové válendy.

Takže lepší hodit do lesa, kde nikdo není. U popelnic totiž je z paneláku 80% čumilů.

gumidku, ten les myslels ironicky,ne? Beru tě, že máš velice rozumné rady a nápady, ale toto? Navíc ten les je většinou dál, než sběrný dvůr, takže když k tomu připočteš palivo, vyjde to tam dráž ( ale vůbec bych radši tuto možnost neuváděl, je to zvěrstvo ).

Jasně, že ironie. Místo lesa to lifruju do černého koňtáku, když to nevezmou ve dvoře.

Ale divil by jsi se, kolik lidí má blíže les bohužel...*alene*

jabraka*
hodnocení

0x

Je řada firem,které dovezou objednanou nábytkovou sestavu,starou rozeberou a odvezou k ekolikvidaci.Novou vynesou do patra a smontují na místě.Kupujte u nich,nebo smluvte s Jiskem stejnou práci.
JABRAKA

id
hodnocení

0x

Když jste nikoho v okolí neoslovila, tak se projděte na Sběrný dvůr a dohodněte si odvoz. Zaplatíte pár korun a nebudete dělat binec u popelnic. To už můžete válendu vyhodit rovnou z okna, tak jak to dělají tmavší obyvatelé. Kdo to bude po vás uklízet?

petra28
hodnocení

Určitě nebudu vyhazovat válendu k popelnicím, tak jedině ten sběrný dvůr a koupim si zatím než dorazí nová válenda nějakou přenosnou. To je hrůza dneska jak je vše složité.

ladis*
hodnocení

0x

No proč by ti válendu neodnesli dolů k popelnicím, když jim daš dvě tři stovky? Určitě budou dva když si u nich objednáš výnos do patra za 249 Kč Rheus od jysku tak když jim pak daš třeba max. pětikilo Tak ti to určitě odvezou do sběrnýho dvora když pojedeš s nima, někdy je potřeba trvalý pobyt v obci, aby to bylo V sběrným dvoře zdarma ... tak proto říkám aby jsi se dopravila s nima a na občanku pak to můžeš nechat V sběrným dvoře ve své obci

Ps; Ty nemáš kluka, ten nemá kamarády? Jako chápu že máš ten stávající gauč proleželej, Takže ani za odvoz nemá cenu, takovýhle věci se vyhazujou...

ps: holka delej neco s postavou a pak si najdes i kluka, kolik meris na vysku? Vek i vahu jisi uz sdelila.

petra28
hodnocení

Děkuji za odpovědi. Nejlepší možnost je koupit postel a ta stejná firma si odveze starou.

Hasiči také rádi pomáhají :)

Ale lidem v nouzi. Ne lenochům!:-P

Z čeho soudíte, že je paní líná? Já bych taky pohovku z dřevotřísky neunesla sama. Taky tu nemám ,kdo by mi pomohl a jako důchodce nemám tolik peněz,abych si volala službu,která by mi pomohla. Sousedovi je téměř 80 a syn bydlí 100km daleko, auto nemáme. Většinou jsem starou sedačku daravala, ještě v době, kdy byla ještě v dobrém stavu, tak jsem se jí zbavila,ale líná rozhodně nejsem. Taky pani může mít zdravotní potíže.

@hankas, hasiči nejsou k stěhování starých válend. Nebo si domníváte, že ano? Proto reaguji na lenost, když někdo uvede hasiče... Co telefon na stěhováky? Možná ne líná, ale hloupá. Ale bohuže takto to někdy je.

Jak jsem psal výše. Sedačku může rozebrat doma kladivem (rozčepovat) a vynést po kusech. Klidně se sousedem. Já sám taky válendu neuzvednu, ale poradím si.

hodnocení

0x

Romové to v některých lokalitách hází přímo z okna. A za minutu je doma uklizeno

Nejen v některých. Už jsem viděl letět noční stolek z okna 5 patra :-D

hodnocení

0x
Já u nás zavolal do OZO přijel šrotovácí kuka vůz vynesl jsem to předtím před panelák starý nábytek ze dvou pokojů válendy sedačku 3 skříně, stůl židle, maníci to postupně do něho naházeli ,zaplatil jsem 250 Kč.

hodnocení

0x

Správně by měl být starý nábytek přepraven do sběrného dvora a ne "pohozen" k popelnicím ..

Je možné, že ta stará válenda by se ještě někomu hodila. Záleží na tom, v jakém je stavu. Stojí za "zkoušku", dát inzerát na webovou stránku www.nevyhazujto.cz

Je možný, že někdo by si zorganizoval odvoz a samozřejmě i vynesení a naložení do auta, obzváště, když byste za to vynesení ještě připlatila.

hodnocení

0x

Pokud bydlíte někde poblíž, tak pomohu. Kde bydlíte?

Od května se jí už asi zbavila

:-D :-D :-D :-D navšiml jsem si :-D :-D

Pochybuji. Nežli vypotit sádlo a špek, tak je lepší diskutovat :-D.

Taky bych ji s ní pomohl

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]