Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čerpadlo, jaká zahradní hadice?

Od: sykorka* odpovědí: 9 změna:

dobrý den, řeším následující problém: mám čerpadlo s výkonem 800 W, k němu mám připojenou hadici 3/4 o délce cca 40 m, čerpám ze sudu - nyní mám možnost výhodně koupit vozík s hadicí 40 m, ale pouze průměr 1/2 - nejsem si jistá, jak by se tato změna průměru hadice projevila při zalévání, a jestli do toho jít... děkuji předem za vaše rady

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Projeví se to tak že na konci hadice vám vyteče za stejnou dobu míň vody (o kolik se jen ta nedopočítám)

sykorka*
hodnocení

aha, mě napadlo, jestli nevyteče stejné množství, ale prudčeji - tak to být nemůže?

hodnocení

3x
Pokiaľ sa jedná o sudovú ponorku s výtlakom okolo 8-10 m, tak asi spokojná nebudete. Rozdiel tlakových strát 1/2” a 3/4” hadice na 40 m je pomerne značný. Bude to ako na urológii...
sykorka*
hodnocení

děkuji, vašemu vysvětlení rozumím *smich* hm, tak do toho nepůjdu...

hodnocení

1x

Bude menší časový průtok. Nic jiného se nestane.

hodnocení

0x
Neuvádíte všechny podstatné parametry, které jsou pro posouzení potřebné.
Příkon čerpadla není podstatný. Důležitá je křivka výkonu daného čerpadla, průtok v hadici..a ještě převýšení..
sykorka*
hodnocení

ty údaje bohužel nevím... jen že zahrada je v rovině, čerpadlo čerpá z nádrže na zemi

jabraka*
hodnocení

0x

Když jsem si koupil čerpadlo na zalévání z 1000 l nádrže,výstup čerpadla je 1/2 palcový..Zjistil jsem,když jsem chtěl celou zahradu pokropit,že za 10 minut jsem nádrž spotřeboval..Čerpadlo jsem uložil do sklepa a koupil siln+ější hadici s koncovkami a zalévám z nádrže jen samospádem.Stačilo nádrž o metr podložit,.Zalévá se skrovně,aby voda nezmizela.

JABRAKA

Zo sudu to ide samospádom bez vyvŕtania diery dole a napojenia výpustného ventilu pomerne problematicky. Vodu by bolo potrebné naraziť alebo vytiahnuť. Blee... Ale inak súhlasím, sám polievam z 1000 L nádrže len samospádom. Minulý rok som teda ani moc nemusel.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]