Mitsubishi Zubadan. Ale aby TČ fungovalo jak má, je třeba vše řádně spočítat na navrhnout. Volba typu a výkonu TČ je VELMI důležitá. Nenechte si tyto parametry "odhadnout" nějakým strejdou, co TČ prodává..
..poslední dobou si všímám,že ti co tepelné čerpadlo provozuji mají za barákem hromadu dřeva a že by v 6 hodin ráno seděli u krbu a popíjeli víno ,no nevím... tam se zeptejte.
Kecy,v baráku má krbový kamna,aby ušetřil.Po 15ti letech musel koupit nový a na to dotaci nedostal.Investice 180 tis.a les plný dřeva za barákem.Holt dnes se nikomu makat nechce.
Pokud máte u domu potok či řeku, tak to by mohlo být v pohodě. Pokud ne, tak Vzduch voda pro takový výkon bude dost velké. Pak asi zemní vrty ale po sečtení nákladů budete přemýšlet o něčem jiném.
Ani takto "výkonné" čerpadlo vzduch voda není problém. Hlavní otázka ale je, jak tazatel na ten potřebný výkon přišel..a zda opravdu reálně potřebuje 16-18kW. Od slušně řečeno "neslušného" dodavatele bude mít 18kW TČ reálný výkon 10kW (nebo méně), od slušného pak 10kW=10kW.
A to je ono.. Nevím jaký máte dům, ale podle m2 tepelná ztráta spočítat nelze. Třeba to tak je, třeba ne. U zatepleného domu této velikosti může být tepelná ztráta klidně jen 6kW. U nezatepleného starého i těch 16kW. Ale je třeba to spočítat a neodhadovat.
Barak mam da se rict zatepleny z casti,delal jsem povetsinou sdk,tak ze mam pod nim vatu.okna mam plastova .ted jsem topil viadrusem 5ti člankem na 60 a vytopilo se to ale netopil jsem porad vetsinou to prez noc a co jsem byl v praci vychladlo a jel jsem na novo,coz neni dobry ohrivat kazdy den vodu z 20 na 60.to cerpadlo by makalo porad na nejakou nastavenou teplotu na termostatu a bylo by tam teplo porad.nejvic se me zamlouva ten acond ale taky vyjde na nejvic.
Viadrus U22 5čl. má výkon 16kW (pokud máte tento typ). Ale to co píšete (tedy topení na 60stC a jen přes noc), by znamenalo, že tepelná ztráta domu je cca poloviční. A rozdíl mezi 8 a 16kW tepelným čerpadlem je velmi podstatný nejen v ceně, ale i v optimalizaci provozu. Proto znovu opakuji, neodhadovat, ale počítat. Vyplatí se to.
Asi jsem to blbe napsal,prez noc jsem netopil.zatopil jsem kdyz jsem prisel z prace,prez noc a rano to vychladlo.proste jsem zatapel kazdej den.a kdyz je to cerpadlo v rozsaho 3-16,tak prece nemusi ject stale na 100%ale jen na 40-60?asi se v tom vyznate,co řikate tomu acond pro r?
Blbě jsem to napsal přes noc jsem netopil. Zatopil jsem pokaždé když jsem přišel z práce To znamená že to přes noc vychladlo a zatápěl jsem každý den. To čerpadlo má rozsah 3 až 16kw. Tak by nemuselo být stále na 100% ale třebas jen na 40-60%.asi tomu rozumite,co si myslite o to ACONDU PRO R?
Musí znát veškeré konstrukce domu (z čeho je postaven), kompletní rozměry, mateiál a typ oken a dveří, polohu kde dům stojí...orientaci ke světovým stranám..atd.
Takže mi máme tepelné čerpadlo přímo od kuzďase téměř dva roky bez problémů je to dvou vrtule výměník má 500l je tam i topná patrona ale nepoužili jsme ji. Vytápí to barák s patrem plocha 150m2 do patra. Ta pohoda se nedá popsat , nastavíte 22stupnu voda se ohřeje na 45myslim když spadne pod 40 začne večet a roztáčet vrtule . Jen sousedí s drevostavbou drzkujou že to hučí tak budeme zastenovat a odhlucnovat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.