Nejste přihlášen/a.
S jakým chladivem vybrat mobilní klimatizaci? Jaké jsou dnes trendy?V místností se bude užívat plynový sporák/ takže otevřený oheň/, plocha cca 10 m2. S R 290 chladivem se bojím koupit, je to hořlavé, jiné nějak nemohu najít nebo jsou hodně drahé.
Dobrý den Delino. V současnosti je "trendy" zatím asi nejefektivnější chladivo R32 které samo o sobě hořlavé není, nicméně pokud "fučí" na plamen např. zapalovače, oheň se mírně zvětšuje. Nic hrozného. Nicméně pokud chcete mít klid, použijte zařízení se starou osvědčenou (a nehořlavou) R410A.
Děkuji, konečně validní informace. Mě totiž napálil Datard, našla jsem si klimatizaci, kde uvádějí v manuálu i na DATARDU R410a. koupila jsem jí a dnes jí přivezli. Na krabici i štítku na přístroji chladivo R290. V návodu R410a. Budu vracet, ale mám pocit, že popelnice evropy funguje a i naši obchodníci zdárně klamou zákazníky.
Moc nerozumím tomu, proč řešíte nápň chladiva vs plynový sporák. To hodláte umístit tu klimu na hořící sporák? Pokud ne, tohle neřeště, náplň je uvnitř systému, normálně z toho nic neuniká a i kdybychom připustili nějaký katastofický scénář, uniká to pomalu a je toho málo na to, aby to vahodilo barák do luftu.
Co bych naopak určitě promyslel, je to, jestli se vyplatí kupovat tento neúčinný a hlučný krám, nebo si připlatit a koupit split. Osobně bych doporučil tu splitovou klimu.
Do nájemního bytu je to jediné řešení. V návodě je všude psáno, že R290 je vysoce hořlavý propan butan a že už jde o nepoužívané chladivo- mají ho ale skoro všechny. V místnosti je sporák /nemá být u otevřeného ohně/, spím tam a chci mít pocit bezpečí, že mě nic neohrozí únikem nebo podobně. když už to kupuju, nechci se bát.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.