Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chtěla bych nepoužívaný vchod z jedné místnosti do druhé překrýt OSB deskou, která bude sloužit jako tabule. Deska je těžká a bude stát na podlaze, připevněná by měla být do zdi v horní části nad dveřmi tak, aby se nepřeklápěla. Překrývat by deska měla i futra. Líbilo by se mi desku ke zdi připevnit tak, aby z pohledové strany nešly vidět žádné šrouby, takže mně napadlo použít vodicí lištu jako se používá v kuchyních na kuchyňské skříňky. Můžu poprosit o nějaké rady, jak by se dala deska ke stěně připevnit, ideálně aby deska vypadala jako by byla na zdi "přilepená"? Předem děkuji za rady...
První, co mě napadlo je, překrýt to sdk deskou, která je hladká. Tu si můžete i natřít tabulovou černí a použít na čmárání křídou.
Závěsnou lištu určitě nepoužijete, neboť zárubně dveří mají přes zeď přesah. Takže je to nešikovné. Určitě kolem zárubní přivrtat např. dř.lať 20x30 mm a na to desku přilepit. Okraje sdk desky např. olemovat přilepením pvc lišty L 30/20, zbytek dotmelit akrylovým tmelem. Deska nakonec může být i z OSB
Moznosti je viac, pomohla by fotka toho otvoru, ktory idete zaslepit doskou, vratane fotky zboku, aby bolo vidno hrubku zarubne (futra dveri). Tiez zalezi na tom, ako idete riesit druhu stranu. Ak ram dveri dosku odtlaca od steny, mozete ho rozrezat a demontovat.
Priklady : mozete zobrat kovove uholniky v tvare L, jedno rameno pripevnit o ram dveri vnutri otvoru a druhe o dosku, kratke skrutky, aby nepresli skrz. Od toho sa odvijaju aj rozne variacie, ako zavrtna matica do OSB, v nej zavitova tyc trciaca na druhu stranu a tam priecne nejaky kus dosky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.