Nejste přihlášen/a.
Chtěl bych kovové zárubně dveří panelákového bytu vylepšit potáhnutím samolepící folie s dekorem dřeva (namísto pracného lakování). Ovšem v původním laku na kovových zárubních jsou drobné ťukance a oprýskané flíčky za 35 let existence domu a bojím se, že pokud bych folii lepil přímo, tak ty nerovnosti udělají mapy, bubliny apod. Uvažuji tedy o jednoduchém vytmelení těch ťukancí a flíčků. Dvousložkový tmel nechci použít ... existuje pro tento účel nějaký lehký tmel pro nenáročné použití a vyrovnání stěrkou a špachtí, přes který může přijít samolepící tapeta?
Děkuji
Pokud jsou na plechu futer jen dolíky,příliš to nevadí.Tapeta se přes ně překlene.Použij tapetu DC-FIX typu DOOR na dveře,je mnohem silnější a odolnější.Takže futra jen vysmirkuja jen hlubší prohlubně zamázni obyčejným akryltmelem,po zaschnutí zlehka přebruš.Při lepení futra lehce houbou navlhči.
JABRAKA
Přeci jen je nejlepší ten dvousložkový polyester,ostatní je kompromis. Dělá se i balení 0.2kg.
Nevím,proč by měl být nejlepší polyesterový tmel,10x dražší než ten akryl?Pak tedy po vytmelení a vybroušení to může hned natřít barvou.SA tomu se snad chtěl vyhnout?
JABRAKA
Akrylat je takovej univerzál.Já bych ho dal tak max.na omítku dřevo (tmelení). Navíc je použitelnej od 1mm.
Kdežto polyester je primárně na kov,dá se nanášet v podstatě od 0mm (jemná vrstva).Rychle "schne" a dobře se s ním dělá.
Záleží jak ty futra vypadají. Jasně že tá folie taky něco schová,ale já to beru podle sebe.
Další věc je,že bych to raději a rychleji natřel,než si hrát s fólií (představa falců a rohů na futrech mě děsí),ale to už není k tématu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.